اصول طراحی و پیاده سازی دیتا سنتر

مدیریت و کنترل میزان چشمگیری از داده‌ها و اطلاعات برای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ بیشترین اهمیت را دارا می‌باشد. در حال حاضر، دیتاسنترها نه‌تنها به‌عنوان فضایی برای ذخیره‌سازی به‌حساب می‌آیند، بلکه به‌ نوعی نقش قلب تپنده سازمان را ایفا می‌کنند و نقش بسیار حساس در پردازش و مبادله داده‌ها دارند. در این مقاله دوران آکادمی، به اصول طراحی دیتاسنتر شبکه خواهیم پرداخت و آن را از جهات مختلف مانند مزیت‌ها و معایب آن بررسی خواهیم کرد.

اگر به یادگیری CISCO و تبدیل شدن به یک متخصص CISCO و شبکه علاقه‌مند هستید، دوران آکادمی دوره‌های آموزشی متنوع و کاملی را برای شما فراهم کرده است. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند تا از مبانی ابتدایی تا مفاهیم پیشرفته را فرا بگیرید و مهارت‌های لازم در حوزه شبکه  را کسب کنید.

اصول طراحی دیتاسنتر

در طراحی دیتاسنتر، باید به عناصر مختلفی از اصول و استانداردهای مختص توجه شود تا این شکل پیچیده، توانایی این را داشته باشد به‌شکل تاثیرگذار و استوار به کار خود ادامه دهد.

پایداری و مقاوم بودن

طراحی Data Center باید به شکلی باشد که در مدت زمان طولانی و با گذشت زمان، همچنان مطمئن عمل کند. پشتیبانی از عملکرد نیز باید در طول این زمان حفظ شود. برای رسیدن به این هدف، تجهیزات و بستر سازی‌ها باید به اندازه کافی ظرفیت و قدرت داشته باشد.

موقعیت جغرافیایی و امنیت

در نظر گرفتن موقعیت مکانی مناسب برای پایه‌گذاری و ساختن دیتاسنتر از اولین و مهم‌ترین اصول طراحی دیتاسنتر می‌باشد. محل قرار گرفتن باید به‌ گونه‌ای باشد که از بلایای طبیعی از قبیل سیل، زلزله و سایر حوادث تا حد ممکن دور باشد. بعلاوه، باید به منبع پایداری از انرژی نزدیک باشد. داشتن امنیت از لحاظ فیزیکی نیز مهم است. به‌عنوان مثال در طراحی دیتا سنتر نباید محل‌های شلوغ و پر تردد را در اولویت قرار داد.

ساختار فیزیکی و معماری داخلی

طراحی معماری داخلی دیتاسنتر به‌شکلی انجام می‌گردد که بهره‌وری انرژی و ایمنی را به حداکثر برساند. این معماری باید در برگیرنده دستگاه‌های مدرنی باشد که برای گردش هوا خنک نگه داشتن فضای دیتا سنتر مفید باشد. به هیچ وجه نباید یک دیتا سنتر در هوای گرم قرار گیرد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دوره‌ها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.

استانداردها و پروتکل‌های بین‌المللی طراحی دیتاسنتر

به‌منظور طراحی یک دیتاسنتر قابل اطمینان و مطلوب، استانداردهایی مانند TIA-942 وUptime Institute باید درنظر قرار گرفته شود. این استانداردها با دقت بسیار بالا مدلِ طراحی، چارچوب‌های امنیتی و تعداد دسترسی ‌پذیری دیتاسنتر را مشخص می‌نماید. ملاحظه داشتن به این استانداردها باعث بیشتر شدن بهره‌وری و کمتر شدن هزینه‌ها می‌گردد.

فناوری‌های به‌روز در پیاده‌سازی دیتاسنتر

در حال حاضر با رعایت توسعه فناوری، طراحی دیتاسنترها نیز تا حدود بسیار زیادی دگرگون شده‌اند. فناوری‌هایی نظیر «مجازی‌سازی» و «محاسبات ابری» این امر را ممکن ساخته‌اند که دیتاسنترها در فضا‌هایی با شرایط پیچیده‌تر و مبهم‌تر حتی به‌طور قابل قبول کار کنند. این فناوری‌ها نیز کاهش هزینه‌های دیتا سنتر را در بر دارند و طراحی دیتا سنتر را آسان‌تر می‌کنند.

اجزای اصلی یک دیتاسنتر

هر دیتاسنتر چندین بخش اصلی دارد که باید با توجه زیاد طرح‌ریزی و انجام شوند:

شبکه و ارتباطات

شبکه‌های به‌روز، برای انتقال پر سرعت داده‌ها و اتصال بین سرورها ضروری می‌باشند.

منبع تغذیه و ژنراتورها

در دسترس بودن سیستم‌های انرژی‌رسانی مداوم و مولّدهای برق پشتیبان نیز حیاتی است. باید از هر نوع قطع شدن برق و نوسانات پیشگیری شود.

سیستم‌های ذخیره‌سازی

عملکرد این سیستم‌ها این است که داده‌ها را به‌صورت ایمن و پُربازده ذخیره نمایند و ویژگی توسعه یافتن در صورت نیاز را داشته باشند.

دستگاه‌های خنک‌کننده

به‌دلیل حساس بودن سیستم‌ها، نظارت دائم بر دما هم بسیار مهم است. تا از صدمات پیش‌بینی نشده به تجهیزات پیشگیری شود.

مزیت‌ها و کاستی‌هایی در طراحی دیتاسنتر

مزایا

طراحی دیتا سنتر

معایب

پیاده‌سازی و طراحی دیتاسنتر مستقیماً با داشتن دانش روز فناوری اطلاعات در ارتباط است. وسعت گرفتن یک سازمان، نیازها را برای مدیریت داده‌های کلان ایجاد می‌کند. دیتاسنترهای حرفه‌ای نقش مهمی در هر سازمان دارند و خواهند داشت. گذراندن دوره‌های آموزشیCCNP  و هم دسته‌های این دوره، به متخصصین کمک می‌نماید تا دانش بیشتری در رابطه با طراحی و مدیریت شبکه و دیتاسنتر کسب کنند. دوران آکادمی برگزار کننده دوره های آموزشی …. به شما کمک خواهد کرد تا با یک طراحی دیتاسنتر متناسب با سازمان‌تان، از لحاظ حفظ امنیت داده‌ها، مطمئن‌تر گام بردارید