امنیت سرور از این جهت اهمیت بسیاری دارد که مستقیماً بر حفظ دادهها و اطلاعات مهم سازمانها تاثیرگذار است. برکسی پوشیده نیست که تهدیدات سایبری هر لحظه در حال رشد هستند. بنابرین لزوم استفاده از تکنیکهای امنیتی برای محافظت از سرورها یک الزام است که نمیتوان آنرا نادیده گرفت. امنیت سرور در این میان نقش اساسی دارد. به این علت که هم از بُروز حملات جلوگیری میکند و هم خیال سازمان و مشتریان آن را از بابت حملات و حوادث امنیتی تا حدود زیادی راحت میکند.
امنیت سرور به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در آن روشها و راهکارهایی برای محافظت از سرور در مقابل هکرها و حملات سایبری صورت میگیرد. به معنای دیگر استفاده از تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری تخصصی، اجرای سیاستهای کنترلی و نظارت مستمر بر کارکرد سرور میباشد. سرور به نوعی مرکز فعالیتهای دیجیتال هر سازمان است، پس نیاز به برنامهریزیهای امنیتی مخصوصی دارد که باید اطلاعات و عملکرد آن را در امنیت کامل نگه دارد.
چرا امنیت سرور اهمیت دارد؟🤨
سرورها مانند مغز سیستمهای سازمان هستند و هرگونه اختلال در عملکرد، ممکن است منجر به از دست رفتن اطلاعات مشتریان، مختل شدن خدمات یا مخارج جبران ناپذیری شود. این موارد فقط گوشهای از آن چیزی است که سرورها را تهدید میکند. یک سرور امن، باعث اعتماد مشتریان شده و جلوی آسیب به شهرت سازمان را میگیرد. امنیت سرور علاوه بر محافظت از اطلاعات سازمان، در استقامت، پایداری و توسعه سیستم هم تاثیرگذار است.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
محافظت از سرورها نیاز به ابزارها و تجهیزات بیشماری است. هرکدام از آنها برای مقابله با تهدیدات خاصی هستند. مثلاً «فایروالها» از اولین و مهمترین این ابزارها هستند. فایروال با مدیریت جریان دادههای ورودی و خروجی، جلوی دسترسی غیر مجاز به شبکه را میگیرد. «ابزارهای رمزنگاری» هم نقش اساسی در امنیت سرورها ایفا میکنند. این ابزارها در هنگام تبادل اطلاعات حساس بین سرور و کلاینت یا بین دو سرور، نقش مهمی دارند. «نرمافزارهای آنتیویروس» و «سیستمهای شناسایی نفوذ» هم در این میان مهماند که تهدیدات جدید و پیشرفته را شناسایی کرده و از سرایت آنها پیشگیری میکنند.
نقش آموزش در امنیت سرور
طبیعی است که Security سرور در ابزارها خلاصه نمیشود. آگاهی و تجربه هم در این میان بسیار مهم هستند. افرادی که مسئول مدیریت و ایمنسازی سرورها هستند، باید با شیوهها و راههای بهروز آشنا باشند. آموزش در این زمینه هم به شناسایی تهدیدات کمک میکند و هم تا حدود زیادی از حوادث امنیتی جلوگیری میکند. اگر علاقهمند به فعالیت در این زمینه هستید، به دوره آموزشی امنیت در دوران آکادمی مراجعه کنید تا مهارتهای لازم را کسب کنید و بهروز ترین راهکارهای امنیتی را بشناسید.
چالشهای موجود در امنیت سرور
نگهداری و حفظ امنیت سرور کار آسانی نیست و یکی از دلایل اصلی این موضوع، پیدایش انواع حملات سایبری جدید است. هکرها دائما در حال یافتن شکافهایی برای نفوذ به شبکهها هستند و مبارزه با آنها یک تلاش جدی و مستمر را میطلبد. مهمتر اینکه بعضی از خودِ ابزارهای امنیتی، ممکن است به عملیات نگهداری سرورها آسیب برساند. این مساله نیازمند تعادل بین امنیت و کارایی است. گاهی اوقات هم بعضی از راهکارهای امنیتی پر هزینه هستند و دست متخصصان را به نوعی بسته نگه میدارند.
چگونه میتوان سرورها را ایمنتر کرد؟
در کل شما باید به یاد داشته باشید که در فناوری اطلاعات و خصوصاً شبکه میبایستی هم خودتان را بهروز نگه دارید و هم مراقبت از تجهیزاتتان را بهطور مستمر انجام دهید. ما در اکثر موارد، ریشهی آسیبپذیریهای یک حمله را از قبل نمیدانیم، پس بهروزرسانی مستمر این نقطه ضعف را کمی پوشش میدهد. یکی دیگر از این راهها، تشخیص و جلوگیری از ورود افراد است. این به معنای آن است که باید در دسترسی دادن به افراد سازمان بسیار دقیق و آگاهانه عمل کنید.
امنیت سرور نه تنها یک وظیفهی مهم است بلکه یک سرمایه بزرگ بهعنوان داراییهای دیجیتال محسوب میشود. با ظهور حملات سایبری مانند حمله روز صفر بدون شک هر لحظه حملات در کمین شما هستند. فقط با ترکیب تجربه و دانش و تجهیزات قوی و بهروز، میتوانید زیرساختهای امنیت سرور سازمانتان را در امان نگه دارید. نا گفته نماند که یک متخصص امنیت سرور، مورد تقاضای سازمانهای زیادی در بازار کار است. پیشنهاد میکنیم از دوره آموزشی امنیت در دوران آکادمی بهرهمند شوید و مسیر حرفهای خود را در امنیت سایبری آغاز کنید.