معرفی 10 ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار
همانطور که روز به روز بر تعداد بدافزارهای موجود در شبکه افزوده می شود، دست اندرکاران امنیت سایبری روش های مختلف و متناسب با هر نمونه از این بد افزار ها را ارائه می دهند. هر کدام از روش های تجزیه و تحلیل بدافزار از نقاط قوت و ضعف منحصر به خود برخوردار می باشند. با توجه به این موضوع اتکا به یک روش نمی تواند به طور مناسب امنیت یک شبکه را تامین کند. از این رو در ادامه به معرفی 10 ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار موثر اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید که با استفاده از روش های تجزیه و تحلیل بدافزار به صورت ترکیبی و با توالی مناسب، می توان امنیت شبکه را به طرز چشمگیری افزایش داد.
معرفی 10 ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار
تیم امنیتی قادر است با استفاده از روش های تجزیه و تحلیل بدافزار، حجم عظیمی از تهدیدات را شناسایی و دفع نماید. عدم استفاده ی اصولی از ابزار های در اختیار می تواند امنیت شبکه و اطلاعات را به خطر بیندازد. از این رو می توان بدافزار ها را به انواع مختلفی تقسیم کرد. که در ادامه به معرفی 10 ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار می پردازیم.
بیشتر بخوانید: آموزشی Malware Traffic Analysis یا تحلیل بدافزار چیست؟
1.ابزار Hybrid Analysis
برای معرفی 10 ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار ابتدا به ابزار Hybrid Analysis که یک بستر آنلاین جهت تجزیه و تحلیل بدافزارها مورد استفاده قرار می گیرد اشاره می کنیم. این ابزار توسط تیم Crowdstrike Falcon Sandbox پشتیبانی می شود و خدمات آن به صورت کاملا رایگان ارائه می گردد. ابزار Hybrid Analysis با دریافت فایل و انجام تجزیه و تحلیل بدافزار، گزارش کاملی ارائه می دهد. این ابزار می تواند بررسی IOC ها را نیز انجام دهد و با ارائه ی انواع API ها می تواند با بستر های دیگر همکاری نماید. از این رو می توان این بستر را با سایر ابزار ها ادغام و توسعه داد.
ابزار Hybrid Analysis با دریافت فایل و انجام تجزیه و تحلیل بدافزار، گزارش کاملی ارائه می دهد.
2.تحلیل ایستا Static Analysis
این نوع تجزیه و تحلیل بدافزار راهکاری جهت تجزیه و تحلیل یک پرونده بدون آسیب رساندن به محتویات و مخدوش کردن اطلاعات آن می باشد. تحلیلStatic Analysis در حقیقت از طریق بررسی Module، DLL، مقدار Hash و… بدافزار را شناسایی می کند.
3.تجزیه و تحلیل بدافزار پویا Dynamic Analysis
تجزیه و تحلیل بدافزار Dynamic کاملا برعکس ابزار Static عمل می کند. در ابزار Dynamic Analysis ابتدا بدافزار اجرا شده، سپس رفتار های آن مورد سنجش و تحلیل قرار می گیرد. ابزار Dynamic شامل بررسی جست و جو بدافزار در میان فایل ها، تغییرات اعمال شده در Registry، ارتباط با C2 Server و… می گردد.
4.تجزیه و تحلیل بدافزار PEStudio
یکی از ابزار های پر کاربرد دراین مبحث PEStudio می باشد. این ابزار می تواند گزارش کاملی در زمینه ی فایل های مورد استفاده، ارتباطات و… را ارائه دهد. ابزار PEStudio می تواند در شناسایی فایل ها و کد های مخرب بسیار مفید واقع شود. این روش تجزیه و تحلیل بدافزار قادر به کشف C2 Server نیز می باشد.
5.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار Process Hacker
این نوع ابزار یکی دیگر از روش های پر کاربرد در تجزیه و تحلیل بدافزار می باشد. این روش با اجرای بد افزار و بررسی رفتار های آن در Memory و Process، انجام می گیرد. برخی از بد افزار ها با ایجاد Process مجازی فعالیت خود را پنهان می کنند. از این رو ابزار Process Hacker بهترین گزینه برای شناسایی چنین بدافزار هایی می باشد.
6.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار Process Explorer
Process Explorer یکی از ابزار های شرکت مایکروسافت می باشد که نحوه ی فعالیت آن در زمینه ی تحلیل بدافزار به ابزار Process Hacker شباهت دارد. این نوع ابزار قابلیت های فراوانی را برای شناسایی Process های مخفی در اختیار کاربر قرار می دهد.
7.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار ProcMon
این نوع ابزار به صورت آنلاین و لحظه ای فعالیت بدافزار را مورد بررسی قرار می دهد. نظارت ابزار ProcMon شامل فعالیت های File System، Registry Key و Process های مخفی می شود.ProcMon به صورت آنلاین و لحظه ای فعالیت بدافزار را مورد بررسی قرار می دهد.
8.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار Cuckoo
برای شناسایی بدافزارهایی مانند Worms، Rootkit و… نیاز به یک محیط جداسازی به نام Sandbox می باشد. ابزار Cuckoo یکی از بهترین Sandbox های موجود جهت تجزیه و تحلیل بدافزار محسوب می شود.
9.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار PE Bear
این ابزار به صورت مهندسی معکوس فایل های PE را شناسایی می کند. این ابزار روشی بسیار مناسب در تجزیه و تحلیل و فایلهای PE32 و PE64 محسوب می شود.
پیشنهاد ما به شما : دوره آموزش مهندسی پایتون
10.ابزار تجزیه و تحلیل بدافزار YARA
یکی از بهترین ابزار های را می توان، YARA دانست. این ابزار کاملا متن باز است و به کاربران اجازه ی شخصی سازی و توسعه ی آن را می دهد. از طرف دیگر کاملا رایگان می باشد. با استفاده از YARA و زبان Python می توان قوانین و شروط های مختلفی جهت شناسایی بدافزار ها اضافه کرد.
جمع بندی
به طور کلی تجزیه و تحلیل بدافزار بررسی تاثیرات مخرب بر زیر ساخت های ارتباطی و پایگاه داده است. امروزه طیف گسترده ای از بد افزار ها در اشکال مختلف وجود دارند. از سوی دیگر ابزار های فراوانی برای مقابله با این گونه تهدیدات ارائه گردیده اند. بدافزار ها مداما در حال تغییر هستند و به همین دلیل ابزارهای تجزیه و تحلیل بدافزار نیز دائما به روز رسانی می شوند. بد افزار ها به گونه ای طراحی میگردند که توانایی گذشتن از هر نوع سد امنیتی را داشته باشند. هر سامانه ای که به شبکه ی اینترنت متصل باشد می تواند مورد حمله ی بدافزارها قرار گیرد. از این رو ایجاد امنیت در هر نوع سیستم، امری حیاتی و بسیار مهم محسوب می شود.
برای این که یک تحلیلگر و کارشناس امنیت موفق باشید و بتوانید امنیت شبکه ی خود را به خوبی تامین کنید، باید با انواع ابزارهای تجزیه و تحلیل آشنا گردید. استفاده از چند نوع مختلف از ابزار ها، می تواند در کسب نتیجه ی مطلوب بسیار مفید باشد. پیشتر در این مطلب خاطر نشان کردیم که هر کدام از روش های شناسایی، برای بدافزارهای به خصوصی کاربرد دارند. یک ابزار به تنهایی قادر به شناسایی تمام بدافزار ها نمی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید