امروزه با پیشرفت دنیای فناوری اطلاعات، هر کدام از سیستم عامل ها نقش بسیار مهمی را در عملکرد رایانه ها و مدیریت آن ها ایفا میکنند. سیستم عامل لینوکس و ویندوز دو سیستم عامل مطرح و محبوب در حال حاضر هستند و هریک دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند. در این مقاله دوران آکادمی محتوای جالبی درمورد مقایسه لینوکس و ویندوز برای مخاطبین عزیز جمعآوری کردهاست. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
با شرکت در دورههای تخصصی آموزشی Linux در معتبرترین موسسه آموزشی به نام دوران آکادمی، متخصص شوید و ارتقاء شغلی دریافت کنید.
سیستمعامل چیست؟
به رابط میان نرمافزار و سختافزارهای کاربر، سیستمعامل میگویند که اهمیت بسیاری در عملکرد رایانهها دارد. با انتخاب درست و صحیح سیستم عامل میتوانید تاثیر زیادی کارکرد، امنیت و میزان هزینههای عملیاتی داشتهباشید. لینوکسو ویندوز هر دو جز گزینههای عالی برای انتخاب و استفاده هستند و همچنین تفاوتهایی نیز با یک دیگر دارند.
مقایسه کلی لینوکس و ویندوز
ساختار و معماری
لینوکس
لینوکسهمانطور که در مقالات قبلی دوران آکادمی توضیح دادهایم یک سیستمعامل Open Source یا متن باز است. این متن باز بودن به این معناست که دسترسی آن به صورت عمومی است و تمام کاربران قابلیت مشاهده و ایجاد تغییرات و توزیع را در آن دارند. لینوکس از هسته و نرم افزارهای متفاوتی تشکیل شده که به صورت کاملا مستقل عرضه میشود.
ویندوز
ویندوز یک سیستم عامل تجاری است که شرکت مایکروسافتآن را ارائه کرده است و برعکس لینوکس، کد منبع ویندوز در درسترس عموم نیست و به صورت تجاری و اختصاصی عرضه شدهاست.ویندوز یک ساختار واحد دارد و تمام اجزای آن زیرنظر مایکروسافت توسعه پیدا میکند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
Linux به دلیل open source بودن و ساختار امنیتی قوی از نظر امنیتی وضعیت قابل قبول تری نسبت به ویندوز دارد. لینوکس توانایی مدیریت و نظارت به دسترسی فایل ها و همچنین شناسایی و برطرف کردن آسیب پذیری با سرعت بالا را دارد.
ویندوز
ویندوز جامع مخاطبین گستردهتری دارد و همین کاربری گسترده موجب پایین آمدن سطح امنیتی آن میشود و بیشتر مورد هدف حملات سایبری قرار میگیرد. شرکت مایکروسافت که ارائه دهنده ویندوز است تلاشهای بسیاری برای بهبود وضعیت امنیت ویندوز کرده است ولی هنوز به دلیل دسترس نبودن کد منبع، از نظر امنیتی آسیبپذیرتر است.
هزینهها
لینوکس
از برترین و مطرح ترین مزایای لینوکس، مقرون به صرفه بودن آن است. توزیع های لینوکساکثرا به صورت رایگان هستند و کاربران بدون پرداخت هیچ هزینهای میتوانند از آن استفاده کنند.
ویندوز
برای داشتن ویندوز باید لایسنس آن را خریداری کنید و نیاز به پرداخت وجه و هزینه است. هزنیههای مربوط به لایسنسهای مختلف و به روزرسانیهای دورهای میتواند هزینههای زیادی را ایجاد کند.
دوران آکادامیدورههای حرفهای و تخصصی LINUX بههمراه اعطای گواهینامه بینالمللی ارائه میدهد.
آموزش و دورههای لینوکس در آکادمی دوران
با توجه به رشد و توسعه تکنولوژی، یادگیری لینوکس برای بسیاری از حرفهایهای IT و برنامهنویسان امری ضروری است. دورههای آموزشی متنوعی برای یادگیری لینوکس وجود دارد که میتواند شامل موارد زیر باشد:
دورههای مقدماتی
این دورهها برای افرادی طراحی شدهاند که به تازگی با لینوکس آشنا شدهاند و نیاز به یادگیری مبانی و مفاهیم ابتدایی دارند. مباحثی چون نصب لینوکس، استفاده از ترمینال، و مدیریت فایلها در این دورهها پوشش داده میشود.
دورههای پیشرفته
برای کسانی که میخواهند به عمق بیشتری در لینوکس وارد شوند، دورههای پیشرفتهای وجود دارد که مباحثی چون مدیریت سرور، امنیت پیشرفته و اسکریپتنویسی در لینوکس را شامل میشود.
دورههای تخصصی
این دورهها معمولاً در زمینههای خاصی از لینوکس مانند مدیریت سیستمهای بزرگ، کار با توزیعهای خاص یا تکنولوژیهای جدید لینوکس برگزار میشود. این دورهها به حرفهایها کمک میکند تا تخصصهای خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند.
در نهایت، انتخاب بین لینوکس و ویندوز بستگی به نیازها و اهداف کاربر دارد. لینوکس به دلیل متن باز بودن و هزینه پایین، انتخاب مناسبی برای کاربرانی است که به دنبال انعطافپذیری و امنیت بالا هستند. از طرف دیگر، ویندوز با رابط کاربری ساده و پشتیبانی گستردهتر، برای کاربران عمومی و محیطهای تجاری مناسبتر است.
آموزشهای لینوکس و دورههای مرتبط با آن، میتواند به کاربران کمک کند تا به درک بهتری از این سیستم عامل برسند و از تواناییهای آن بهرهبرداری کنند. این دورهها در دوران آکادمی نیز به صورت تخصصی ارائه میشوند تا نیازهای مختلف یادگیرندگان را برآورده سازند.