فریم ورک nuxt js چیست؟
فریم ورک ها یک ساختار کاربردی برای طراحی سایت ها و برنامه ها هستند. هنگامی که قصد دارید یک سایت یا برنامه را طراحی کنید، بایستی فریم ورک را به کار ببرید. همه فریم ورک ها امکانات کاربردی دارند که برای برنامه نویس در کد نویسی بسیار ضروری و مناسب است. توجه داشته باشید فریم ورک ها تعیین می کنند که برنامه نویس ها باید چه موقع و در چه مواردی این کدها را به کار ببرند.
یکی از فریم ورک های کاربردی و مهم، فریم ورک js nuxt است که به آن فریم ورک Nuxt نیز می گویند. این مدل فریم ورک ها اکثرا برای طراحی برنامه های مختلف و سایت های ui/ux استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با این چارچوب و نکات مهم در این زمینه، تا پایان مطلب را دنبال کنید.
فریم ورک nuxt jsچیست؟
با توجه به رقابت های زیادی که در دنیا توسعه مدرن وجود دارد، تکنولوژی ها و استانداردهای فوق العاده زیادی با سرعت بالا در حال مشهور شدن هستند که به صورت اختصاصی به گوگل و فیس بوک متعلق نیستند. فریم ورک Nuxt توسط به روز ترین تکنولوژی ها توسعه یافته است و بسیار راحت تر و جذاب تر عمل می کند؛ به همین دلیل مکان استانداردی را برای توسعه تیمی در اختیار کاربران قرار می دهد.
این مدل فریم ورک به شکل رسمی با همکاری گروه توسعه Vue و همچین ارتباط با تیم Next در حال ایجاد امکانات و توسعه های بیشتر هستند. با استفاده از این فریم ورک، راه اندازی برنامه ها راحت تر شده است و توسعه UI را راحت تر از قبل کرده است. امروزه فریم ورک nuxt js کاربردی ترین ساختار Vue.js می باشد که در دسترس کاربران قرار دارد. خصوصیات این مدل فریم ورک با استفاده از استاندارد های صنعتی، برای ایجاد برنامههای کاربردی تولید شده است. به همین دلیل طرفداران این فریم ورک روز به روز در حال افزایش هستند.
نحوه کارکرد فریم ورک Nuxt js
هنگامی که کاربران به یک سایت یا برنامه Nuxt js مراجعه می کنند، یا با استفاده از <nuxt-link> به سوی یکی از صفحات سایت های دیگر منتقل می شوند، با موارد زیر روبرو می شوند:
- هنگامی که کاربران به سایت و برنامه ها مراجعه می کنند، اگر گزینه nuxtServerInit به طور کامل در استور وجود داشته باشد، فریم ورک js آن مورد را دریافت می کند و استور بروزرسانی می شود.
- همچنین فریم ورک nuxt js همه میان افزارهای موجود را برای سایت و برنامه مورد نظر به مرحله اجرا می رساند. در قدم اول برای میان افزارهای گلوبال فایل های js .nuxt.config را کنترل می کند و بعد از آن صفحه به بررسی می پردازد. در پایان هم صفحه وب را به منظور میان افزار بررسی می کند.
پیشنهاد ما: آموزش دوره Java SE
ویژگی های فریم ورک nuxt js چیست؟
nuxt js به منظور ایجاد یک ساختار انعطاف پذیر معروف شده است تا توسعه دهندگان قادر باشند آن را به عنوان پایگاه داده اصلی پروژه خود به کار ببرند. همچنین این فریم ورک از همه مدل های پیکربندی js .Vueبرخوردار است و توسعه دهندگان قادر هستند که به آسانی با استفاده از این فریم ورک، برنامه های js .Vue را توسعه دهند. این فریم ورک باید دارای ویژگی های مهمی باشد تا به توسعه برسد، برخی ویژگی های این مدل از فریم ورک عبارت است از:
- امکان رندر کردن در قسمت سرور
- کنترل روش ها با فایل بندی های کاربردی
- مدیریت متا تگ ها
از ویژگی های مهم و کاربردی در این فریم ورک ها می توان به تقویت کارایی سئو و یادگیری راحت این فریم ورک اشاره کرد.
مزایای فریم ورک nuxt js
فریم ورک ها در دنیا امروز مزیت های بسیار زیادی دارند؛ به همین دلیل هر روز طرفداران بیشتری را به خود جذب می کنند. برخی از مزیت های این فریم ورک عبارت است از:
-
بروز رسانی اتوماتیک سرور
فرآیند توسعه اپلیکیشن با استفاده از این فریم ورک در مقایسه با راه های از قبل تنظیم شده توسط شما یا برنامه نویسان دیگر بسیار ساده تر است. در کل این مدل فریم ورک دارای یک سرور با امکان بروز رسانی خودکار است که موجب راحتی بیشتر فرآیند توسعه اپلیکیشن ها می شود.
-
تقسیم کد به شکل اتوماتیک
فریم ورک nuxt js با استفاده از یک Webpack ویژه می تواند نسخه ای پایدار از سایت شما را ایجاد کند. به هر یک از صفحه هایی که به شکل استاتیک ساخته می شوند، فایل های جاوا اسکریپت به همراه کدهای مورد نیاز، به منظور اجرا آن صفحه نیز طراحی می شود. این مورد در واقعیت موجب کاهش حجم فایل های JS می شود و در پایان باعث افزایش سرعت صفحات سایت ها می گردد.
-
راه اندازی از طریق Command-Line مجهز به الگو آغازین
فریم ورکnuxt js دارای قالب ساز starter-template است که تمام ساختارهای لازم را برای آغاز پروژه به برنامه نویسان ارائه می دهد. همچنین می تواند یک چارچوب مناسب و کاربردی را برای فولدرها نیز ایجاد کند.
-
تولید برنامه های جهانی
برنامه های جهانی (Universal Apps) برای ایجاد کدهای JS و اجرای آن ها به شکل سمت سرور (Server-Side) و سمت کاربر (Client-Side) به کار برده می شدند. اکثر فریم ورک های پیشرفته جاوا اسکریپت مانند Vue با اهداف توسعه برنامه های تک صفحه ای (Single-Page) یا همان SPA ها ایجاد شده اند. استفاده از این گونه صفحه ها مزایا بسیاری را برای سایت های قدیمی و سنتی به همراه دارد.
برای نمونه با استفاده از SPA می توانید یک مدل رابط کاربری بسیار سریع تهیه کنید که از منظر بروزرسانی نیز کارایی با سرعت بالا داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از این مدل صفحه ها معایبی مانند زمان بارگذاری زیاد را به همراه دارد.
-
بروز رسانی اتوماتیک سرور
فرآیند توسعه اپلیکیشن با استفاده از فریم ورک nuxt js در مقایسه با راه های از قبل تنظیم شده توسط شما یا برنامه نویسان دیگر بسیار ساده تر است. در کل این مدل فریم ورک دارای یک سرور با امکان بروز رسانی خودکار است که باعث راحتی بیشتر فرآیند توسعه اپلیکیشن ها می شود.
-
چارچوب پیش فرض فوق العاده
در بیشتر وب اپلیکیشن های کوچک js.Vue مدیریت ساختار کدها را پروفایل های متنوع به خوبی در اختیار افراد قرار می دهد. همچنین توسط فریم ورک nuxt js قادر هستید که با یک روش درست و روشن، وب اپلیکیشن های متنوع را سازماندهی کنید.
کاربردهای متنوع nuxt js
این فریم ورک، یک نوع فریم ورک توسعه یافته است که به کاربران این امکان را می دهد تا انواع برنامه های مختلف را طراحی کنند. بعضی از کاربردهای فریم ورک مدل nuxt js عبارت است از:
-
صفحاتی که توسط استاتیک تولید شده است
این مدل وب سایت به هیچ گونه منابع محتوایی خارجی احتیاج ندارد. چرا که محتوا از قبل در HTML جاگذاری شده است. نمونه هایی از این مدل سایت ها شامل سایت های نمونه کار، نمایشی و آموزشی و… است.
-
اپلیکیشن های تک صفحه ای
این مورد توسعه فرانت اند محتوای پویا را از یک نوع سرور ریموت خارجی واکشی می کند و آن را در سمت مشتری نمایش می دهد. اکثر فریم ورک های جاوا اسکریپت مانند js .Vue ، js .React ، Angular و js .Ember همگی فریم ورک های کاربردی تک صفحه ای هستند.
-
برنامه های کاربردی جهانی
برنامه جهانی اصطلاحی است که استفاده از رویکرد رندر سمت سرور برای واکشی داده های سمت سرویس گیرنده روی سرور قبل از رندر کامل صفحه در مرورگر مشتری را توصیف می کند. رندر سمت سرور یک اختلال موجود در js .Vue است؛ چون شامل پیکربندی های سخت برای آماده کردن آن است.
بیشتر بخوانید: آموزش جاوا اسکریپت
آشنایی معایب فریم ورک
این مدل فریم ورک نیز مانند سایر موارد دیگر ممکن است که معایبی نیز داشته باشند. بعضی از معایب این مدل فریم ورک عبارت است از:
- این نوع فریم ورک کاربردهای بسیار زیادی در جامعه ندارد؛ به همین دلیل منابع و مستندسازی های بسیار زیادی از آن در جامعه وجود ندارد.
- بعضی از مولفه ها و پلاگین های ضروری نظیر Calendar، Google Map و Vector Maps و… در این فریم ورک وجود ندارد. اما بعضی کامپوننت ها نیز در این ساختار وجود دارد اما به شکل پایدار کار نمی کند.
- در این زمینه باید از کامپوننت ها و پلاگین های دشوارتر استفاده کنید. اگر قصد دارید برنامه ای با انعطاف پذیری زیاد را توسعه دهید، مجبور می شوید که توابع متنوع را اجرا کنید. برای نمونه باید مولفه های یک قسمت را در فضای دیگر رندر کنید.
- پشتیبان ها (Props) بایستی به طور روشن تعیین شوند. بعضی از مواقع ممکن است که قصد داشته باشید، کلاس های CSS به Props را تغییر دهید. به همین دلیل باید همه پشتیبان ها را ذکر کنید یا توابع $attrs/render و JSX را به کار ببرید.
- ترافیک زیاد در این فریم ورک باعث می شود که فشار زیادی بر روی سرورها ایجاد شود.
- هنگامی که یک آیتم را به صورت مستقیم از آرایه اصلی items[key]=value راه اندازی کرده باشید یا یک ابزار اطلاعاتی جدی اضافه کرده باشید، با خطاهایی روبرو می شوید.
- اداره DOM فقط در بعضی از هوک های ویژه امکان پذیر است.
سخن پایانی
فریم ورک nuxt js یک مدل فریم ورک با کیفیت بالا است که پایه های آن بر اساس js.Vue استوار مانده است. این ساختار باعث می شود که فرآیند توسعه وب اپلیکیشن های یک صفحه ای یا برنامه های جهانی js .Vue راحت تر باشد. در اصل این فریم ورک ها با خلاصه کردن جزییات سرورهای کاربردی و توزیع کدهای کاربران باعث می شود تا برنامه نویسان بر روی فرآیند توسعه برنامه ها تمرکز بسیار زیادی داشته باشد.
پیشنهاد ما:فریم ورک nuxt js چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید