بلاگ
در سالهای اخیر، توسعههای قابل توجهی در هوش مصنوعی صورت گرفته است. بسیاری از اهالی فناوری و متخصصان تحت تاثیر این فناوری پیشرفته قرار گرفتهاند. در زمینه برنامه نویسی، این سوال بیشتر مطرح است که آینده برنامه نویسی با هوش مصنوعی چگونه خواهد شد؟ سوالی که برای فعالان این حوزه بسیار مهم است. دوران آکادمی در این مقاله، به بررسی تاثیر برنامه نویسی با هوش مصنوعی بر آینده برنامه نویسی میپردازد. اینکه آیا این فناوری میتواند جایگزین برنامهنویسان شود یا نه، خواهد پرداخت.
AI بهدنبال ایجاد تغییری بزرگ در تمام تکنولوزیها است، از جمله برنامه نویسی. این تکنولوژی با شتاب زیادی پیشروی میکند و نقش مهمی در سادهسازی مراحل توسعه نرمافزار ایفا کند. اما پرسش اساسی مطرح است که آیا این رشد به حدی خواهد رسید که برنامه نویسان انسان را بیکار کند؟
جواب این سوال را اینطور باید داد که: آینده برنامه نویسی با هوش مصنوعی نه فقط برنامهنویسان را تهدید نمیکند، حتی فرصتی برای پیشرفت در کیفیت کارهای آنان خواهد بود. AI کارهای تکراری و کسالتآور برنامه نویسی را اتوماتیک میکند، اما کماکان نیاز به مهارتهای بشر جهت طراحی، تحلیل و حل مسائل پیچیده وجود خواهد داشت.
ابزارهایی که امروزه در دسترس هستند با استفاده از هوش مصنوعی میتوانند کدها را تولید کنند و مشکلات ساده برنامهنویسی را حل کنند. ابزارهایی مثل GitHub Copilot و Tabnine از جمله این فناوریها هستند که میتوانند کدهای پیشنهادی را برای برنامه نویسان بنویسند. این ابزارها با برنامهنویسان را همراهی میکنند تا خیلی سریع و دقیق کد ایجاد کنند.
چند مزیت بکارگیری این ابزارها:
AI قادر است بهطور خودکار پیشنهادهایی برای کامل کردن کدها ارائه دهد و نیاز نوشتن هر خط کد از ابتدا کمتر شود.
با بکارگیری الگوریتمهای هوش مصنوعی، اشتباهات انسانی در کدها کمتر میشود.
هوش مصنوعی از پروژههای قبلی یاد میگیرد و راههای مطلوبتری برای نوشتن کد در آینده پیدا میکند.
این ابزارها برنامهنویسان را قادر میسازد تا بهجای دقت بر جزئیات ریز و تکراری، روی مفاهیم پیچیده و معماری سامانهها تمرکز نمایند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
یکی از موضوعاتی که در آینده نزدیک آن را پیشِ رو داریم، نیاز به دانش جدید است. با توجه به آینده برنامه نویسی با هوش مصنوعی، لازم است تا برنامه نویسها دانش استفاده از ابزارهای بر پایه AI را یاد بگیرند. این مهارتها بجز برنامه نویسی، شامل درک عمیق از شکل کارکرد هوش مصنوعی و قدرت تعامل با آن را داشته باشند.
با همین هدف دورههای آموزشی برنامه نویسی با هوش مصنوعی ایجاد شده است که برنامهنویسان را آماده میسازد تا این فناوری مدرن را یاد بگیرند. دوره های آموزش برنامه نویسی دوران آکادمی و دوره آموزشی هوش مصنوعی علاوه بر آموزش اصول کدنویسی، به آموزش راههای بکارگیری هوش مصنوعی در کدنویسی و بازدهی بیشتر میپردازد.
این شاید سوال خیلی از برنامهنویسها باشد که کدام زبانها در آینده کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. در اینجا چند نمونه از این زبانها را آوردهایم:
هوش مصنوعی شاید در کوتاهمدت تواناییهایی تولید کد در این زبانها را داشته باشد، اما در نهایت مهارتهای انسانی جهت طرحریزی، تحلیل و نوآفرینی در پروژههای پیچیده باقی خواهند ماند.
با همه پیشرفتهای هوش مصنوعی، هنوز هم نمیتوان با قطعیت آن را جایگزین هوش مصنوعی کرد. در حالی که برنامه نویسی با هوش مصنوعی فرایند کدنویسی را سریع میکند، اما هنوز هم نیاز به یک برنامهنویس متخصص برای حل مسائل پیچیده، مدیریت پروژهها و پیادهسازی راهحلهای نوین نیاز است. یعنی خلاقیت انسان همیشه موردنیاز خواهد بود.
بهتر است بیش از اینکه فکرکنیم تا هوش مصنوعی جای برنامهنویسها را خواهد گرفت، به این فکر کنیم که قرار است این دو با یکدیگر همکاری داشته باشند. در حقیقت هوش مصنوعی به انسان کمک خواهد کرد تا کارهای تکراری و روتین روزمره انجام داده شود. این باعث میشود تا هوش انسانی بیشتر روی مراحل مهمتر و استراتژیک پروژهها تمرکز کنند.
آینده برنامه نویسی با هوش مصنوعی به شکلی رقم خواهد خورد که AI بهعنوان دستیار برای بهتر کردن عملکرد انسان آنها تبدیل میشود. هرقدر فناوری پیشرفتهتر میشود، برنامهنویسها باید خودشان را برای کار با ابزارهای هوش مصنوعی آمادهتر کنند. در حالی که هوش مصنوعی قادر است کارهای تکراری را خودکار کند تا سرعت فرآیندهای برنامه نویسی بیشتر شود. هیچ جای نگرانی برای برنامهنویسان وجود ندارد و آنها باید به این این پتانسیلها از دیدگاهی نگاه کنند که برای آنها بهبود فرآیند برنامهنویسی را در بر خواهد داشت.
بیشتر بخوانید :