بلاگ
در حالیکه شبکههای کامپیوتری تقریباً در تمام سازمانها و شرکتها رایج شدهاند و مورد استفاده قرار میگیرند؛ امنیت این شبکهها اهمیت زیادی پیدا میکند. سازمانها و کاربران همیشه ممکن است مورد هدف خرابکاران و بازیگران بد قرار گیرند. این باعث میشود که دادهها، که مهمترین سرمایههای یک شرکت محسوب میشوند، به خطر بیافتند. همانطور که شبکههای کامپیوتری هر روز پیشرفت میکنند تهدیدات امنیتی نیز رشد روز افزونی دارند. برای پیشگیری از آنها نیاز به آگاهی و استراتژیهای روز، الزامی است. دوران آکادمی در این مقاله قصد دارد تهدیدات امنیتی رایج را بررسی کرده و شبکهها و راههای رویارویی با آنها را شرح دهد.
تهدیدات امنیتی انواع مختلفی دارند و در شکلهای متعددی ظاهر میشوند و توانایی این را دارند تا به زیرساختهای فناوری اطلاعات آسیب برسانند. در ادامه، به بررسی برخی از متداولترین انواع تهدیدات امنیتی خواهیم پرداخت.
بدافزارها و ویروسها همواره جزو خطرناکترین تهدیدات برای شبکهها بهحساب میآیند. این برنامههای خرابکارانه ممکن است از طریق ایمیلهای آلوده، دانلودهای نامطمئن و دستگاههای خارجی به سیستم نفوذ کنند. بهعنوان مثال، ویروس WannaCry در سال ۲۰۱۷ میلیونها دستگاه را در سراسر جهان آلوده کرد و خسارتهای فراوانی به بار آورد.
در حملات فیشینگ، مهاجم با سوء استفاده از ایمیلها، پیامها و وبسایتهای جعلی کاربران را اغفال کرده و آنها را گول میزنند. آنها با این راه دیتا و اطلاعات ورود آنها را میدزدند. برای نمونه، یک ایمیل بانکی غیر واقعی و جعلی که از کاربر درخواست میکند اطلاعات حساب خود را وارد کند، یک شکل از انواع حمله فیشینگ است.
در این نوع حملات، مهاجم حجم زیادی از درخواستها را به سرور ارسال میکند، باعث از کار افتادن سرویسها میگردد. این نوع حمله بیشتر برای ایجاد اختلال در کارکرد وبسایتها و سرویسهای آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد. برای اینکه موضوع برای شما واضحتر شود، جالب است بدانید که در سال ۲۰۱۶ حمله DDoS بر ضد شرکت Dyn باعث شد تا دسترسی به سایتهای بزرگی مانند توییتر و نتفلیکس قطع شود.
روش هک مهندسی اجتماعی به روشهایی اطلاق میشود که مهاجمان با روشهای فریب دادن افراد، اطلاعات محرمانه و حریم خصوصی آنها را با روش حیلهگرانه از آنها میدزدند. بهعنوان مثال، ممکن است فردی خود را بهعنوان یک تکنسین IT جا بزند و از کارمند سازمان بخواهد تا رمز عبور یا اطلاعات ورود شخص دیگری را در اختیار قرار دهد.
در مواقع زیادی نیز پیش میآید که، منشا خطرات امنیتی از داخل خود سازمان باشد. این مورد بسیار رایج است. کارکنان ناراضی یا افرادی که سهواً و بدون داشتن دانش کافی از امنیت، اطلاعات را به بیرون نشت میدهند، عامل حملات داخلی یک سازمان میشوند. از موارد اینچنینی که اتفاق افتاده است، افشای اسناد حساس توسط کارمند سابق NSA ، ادوارد اسنودن، بود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
برای ایمن نگه داشتن شبکهها در مقابل تهدیدات، باید از این تکنیکهای جلوگیری و تکنولوژیهای امنیتی استفاده شود:
نرمافزارهای آنتیویروس و فایروالها در مواقع خطر از ورود بدافزارها و تهدیدهای خرابکارانه به شبکه جلوگیری میکنند. دقت کنید که مهم است تا این نرمافزارهای امنیتی را مدام و مستمر باید آپدیت کنید.
یکی از مهمترین راهکارها، آموزش کارکنان و کاربران درباره تهدیدات امنیتی است. برگزاری دوره آموزشی امنیت و دوره آموزشی شبکه به افزایش دانش امنیتی افراد کمک کند. پیشنهاد ما برای رسیدن به این هدف، شرکت در دوره آموزشی امنیت و دوره آموزشی شبکه دوران آکادمی است.
فعال کردن امکانی به نام «احراز هویت چندمرحلهای» (MFA) امنیت اکانتها را بالا میبرد. حتی اگر اطلاعات ورود یک کاربر دزدیده شود، مرحله دوم احراز هویت این امکان را میدهد تا مانع دسترسی غیرمجاز شود.
مراقبت دائمی بر فعالیتهای شبکه تا حدود زیادی نشانههای اولیه حملات را مشخص میکند. ابزارهای SIEM (مدیریت رویدادها و اطلاعات امنیتی) در این مورد نقش بسیار مهمی را میتوانند بازی کنند.
پشتیبانگیری از دادههای مهم بهصورت مستمر و منظم، در صورت بروز حادثه امنیتی حملههای سایبری یا اختلالات سیستم، به شما این امکان را میدهد تا اطلاعات را ریکاوری (بازیابی) کرده و دوباره آنها را بدست آوردید.
با توسعه و گسترش هر روزهی فناوریهای جدید از قبیل اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی، سختیهای امنیتی مختص به خود این فناوریها هم افزایش پیدا میکند. سازمانها باید راهبردهای امنیتی خود را بهروز نگه دارند و از ابزارهای دقیق هوشمند برای مقابله با تهدیدات امنیتی استفاده کنند. آینده امنیت سایبری در گرو تلفیق فناوریهای پیشرفته و بالا رفتن دائمی مهارت کاربران است. فقط با ترکیب این دو عنصر امکان این وجود دارد که شبکهها را در برابر حملات خرابکارانهی مدرن، مستحکم نگاه داشت.
بیشتر بخوانید :