ساخت یوزر در لینوکس
امروزه علاوه بر وجود برنامه های قدیمی مانند ویندوز، برنامه های جدیدی وارد بازار تکنولوژی شده اند که یادگیری و استفاده از آن ها استفاده از سیستم های کامپیوتری را برایمان گسترده تر کرده است. در ادامه سعی کرده ایم شما را با نحوه ساخت یوزر در لینوکس و همچنین گروه آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
انواع یوزر در لینوکس
یوزر یا حساب کاربری با هدف نظارت بر منابعی که در اختیار سیستم است و استفاده می شود، طراحی شده است. یورز انواع مختلفی دارد که در این قسمت شما را با چند مورد از آن ها آشنا می کنیم.
1- یوزر روت ( root user account ): روت از یوزرهای اصلی در لینوکس محسوب می شود که برای انجام تمام کارهای ادارای قابل استفاده است. البته از یوزر روت جهت انجام فعالیت های معمول استفاده نمی شود، بلکه کاربرد آن بیشتر برای اهداف مدیریتی است. لازم به دانستن است که یوزر را نمی توان از سیستم حذف کرد و فقط می توان آن را غیرفعال کرد.
2- یوزرهای معمولی: این نوع یوزر معمولا در رده های متوسط قرار می گیرد و برخلاف یوزر روت برای انجام فعالیت های معمول در حد مجاز برنامه کاربرد دارد. یوزرهای معمولی را نه تنها می توان غیرفعال کرد، بلکه می توان آن را برای همیشه از سیستم حذف نمود.
3- حساب های یوزر سرویس: این یوزرها در سیستم فقط برای اجرای توابع مورد استفاده قرار می گیرند و اصلا نباید برای فعالیت های معمول به کار گرفته شود.
ساخت یوزر در لینوکس
مدیریت یوزر ها در لینوکس فقط با کمک برنامه های گرافیکی امکان پذیر است. از ابزارهای معمول ساخت یوزر در لینوکس می توان به adduser و useradd اشاره کرد. این دو ابزار می توانند اطلاعات مربوط به یوزر را در فایل هایی مانند group، passwd و shadow ثبت کنند؛ بنابراین برای اضافه کردن یوزر جدید می توان اطلاعات آن را به این فایل ها اضافه کرد. در ادامه مسیر مراحل ساخت یوزر را برای شما بیان خواهیم کرد.
1-اولین گام راه اندازی یک برنامه ترمینال است.
2- در این مرحله بایستی با استفاده از نام کاربری دستور adduser را اجرایی کنید.
3- رمز عبور کاربر کنونی را وارد کنید.
4- اینجا adduser خودش کاربر را اضافه خواهد کرد.
5- در این قسمت رمز عبور مخصوص کاربر را وارد کنید و دوبار روی کلید enter کلیک کنید.
6- در این بخش می توانید قسمت اطلاعات را خالی بگذارید و با کلیک بر روی enter به مرحله بعدی بروید. یا این که اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
7- در آخرین مرحله بایستی صحیح بودن تمام اطلاعات را تایید کنید تا برای شما یک یوزر جدید ساخته شود.
بیشتر بخوانید: آموزش لینوکس
ساخت گروه در لینوکس
اولین چیزی که در این مرحله لازم است بدانید این است که فقط یوزر روت می تواند در لینوکس گروه جدید به وجود بیاورد. برای ساخت گروه در لینوکس باید مراحل زیر را طی کنید:
- برای شروع از طریق نام کاربری و رمز عبور وارد شوید.
- پس از ورود بر روی گزینهgroupadded کلیک کنید. گروه حتما باید جدید باشد؛ زیرا اگر گروه از قبل وجود داشته باشد لینوکس به شما پیام خطا ارسال می کند.
- پس از تکمیل دو مرحله قبل، لینوکس داده های جدیدتان را به فایل های مربوطه انتقال می دهد.
- پس از ایجاد گروه جدید اعدادی تحت عنوان GID از سمت خود لینوکس به طور خودکار تنظیم و ارسال می شوند. البته امکان ساختن GID به طور دیتی نیز وجود دارد. اگر GID که شما ساختید قبلا توسط گروه دیگری به کار رفته باشد، مجددا لینوکس برایتان پیام خطا ارسال می کند.
لینوکس چه کاربردی دارد؟
شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که وجود لینوکس بر روی سیستم چه ضرورتی دارد و کاربردهای آن چیست؟ در این بخش شما را با چند مورد از معمولی ترین کاربردهای آن آشنا می کنیم که عبارتند از:
- یوزر عیوب کامپیوتر را پیدا می کند
با تخصص در حوزه کار با لینوکس می توانید در زمینه عیب یابی سیستم های کامپیوتری متخصص شوید و برای خود کسب درآمد کنید. با کمک لینوکس می توان درایوهای کامپیوتر را فرمت کرد. هم چنین این برنامه برای مواقعی که رمز عبور سیستم فراموش شده است یا سیستم شما بوت نمی شود نیز می تواند کاربرد داشته باشد.
- لینوکس کاربرد کروم را راحت تر و گسترده تر می کند
داشتن یک برنامه لینوکس در کنار کروم بر روی سیستم تان، باعث می شود بتوانید از طیف گسترده ای از برنامه های کروم به راحتی استفاده کنید. معمولا این برنامه ها برای ویرایش ویدیو، صدا، تصویر و کدنویسی طراحی شده اند.
- لینوکس برای لذت بخش تر شدن زندگی
تصور کنید در خانه نشسته اید و یک کامپیوتر معمولی هم در کنارتان است. در همان لحظه می تواند موسیقی را در فضای زندگی خود پخش کنید. تنها باید تهویه اتاق خود را بررسی کنید، یک قاب پر از تصاویر دیجیتال بسازید و از دیدن آن لذت ببرید. همه این کارها با داشتن لینکوس شدنی است.
- حفظ امنیت سیستم های کامپیوتر
از رایج ترین کاربردهای لینوکس نظارت بر ایمنی سیستم های کامپیوتری است. حتی می توان از لینوکس برای یادگیری هک کردن نیز استفاده کرد. آموزش روش های مختلف هک کردن به شما کمک می کند تا بهتر از سیستم های خود در مقابل هرگونه عملیات جاسوسی مراقبت کنید.
معایب لینوکس نسبت به ویندوز
هر برنامه ای هرچند هم که مفید و پرطرفدار باشد در کنار داشتن مزایا یک سری معایبی نیز می تواند داشته باشد. آگاهی از این معایب می تواند به ما در تصمیم گیری برا نصب یا عدم نصب آ ن بر روی سیستم کمک می کند.
- لینوکس نسخه استاندارد ندارد
لینوکس برخلاف ویندوز به جای داشتن یک نسخه واحد و استاندارد چندین نسخه متفاوت دارد. این چند نسخه ای بودن آن کار را برای افرادی که به تازگی با این برنامه آشنا شدند و حرفه ای نیستند سخت تر می کند. همچنین چند نسخه ای بودن یک برنامه موجب تقسیم کاربران بین انواع مختلف آن می شود و کار با برنامه را سخت و وقت گیر خواهد کرد.
- یادگیری استفاده از لینوکس دشوار است
آموزش لینوکس به افراد نسبت به آموزش ویندوز سخت تر و وقت گیر تر است. اگر در فضای مجازی به دنبال یک بسته برای آموزش لینوکس باشید با انواع متفاوتی روبرو خواهید شد. برخی از این بسته های آموزشی برای افراد مبتدی مناسب است. در حالی که برخی از آن ها حتی برای افراد متخصص در این زمینه هم دشوار است.
- لینوکس سهم کمتری از بازار را نسبت به ویندوز به خود اختصاص داده است
معمولا برنامه هایی که در بازار سهم زیادی را به خود اختصاص داده اند مانند ویندوز، از قبل بر روی سیستم کامپیوترهایی که برای فروش هستند نصب شده اند. اما کمتر می توان کامپیوتری را یافت که از پیش برنامه لینوکس بر روی آن وجود داشته باشد. در نتیجه خودتان بایستی برنامه را تهیه و آن را بر روی سیستم خود نصب کنید.
- عیب یابی از طریق لینوکس مشکل است
از آن جایی که لینوکس نسبت به ویندوز کمتر بین مردم رایج است، یافتن علل مشکلات آن و نحوه برطرف کردنشان می تواند دشوار باشد. اگر مشکلی برای ویندوز شما پیش بیاید با یک جستجوی کوچک در اینترنت می توانید به راه حل آن برسید و خودتان آن را تعمیر کنید. اما این موارد برای لینوکس کمتر قابل دسترس است.
هم چنین هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از دریافت و نصب نرم افزارهای لینوکس بر روی سیستم شروع به کار کردن کند. ولی می توانید درصورت داشتن مشکل، این مشکل را به صورت گزارش به پشتیبانی ارسال کنید و منتظر پاسخ آن باشید.
- پشتیبانی لینوکس از بازی ها ضعیف است
بازی هایی که به طور معمول با ویندوز قابل اجرا هستند با لینوکس عمل نمی کنند، البته این مورد نتوانسته محدودیت زیادی را برای لینوکس اعمال کند؛ زیرا با فناوری های پیشرفته ای که به تازگی روانه بازار شده اند می توان بازی را بر روی لینوکس هم اجرا کرد.
همچنین بخوانید: ساخت یوزر در لینوکس
یادگیری لینوکس
شاید شما هم با شنیدن فواید داشتن برنامه لینوکس نسبت به یادگیری آن تمایل پیدا کرده باشید، اما ندانید که دقیقا از کجا باید شروع کرد. یادگیری لینوکس برای هر فردی که یک کامپیوتر معمولی در خانه خود دارد می تواند مفید واقع شود. برای یادگیری لینوکس هم می توانید به صورت حضوری به آموزشگاه های کامپیوتر و برنامه ریزی مراجعه کنید و به صورت تخصصی و حضوری آموزش ببینید.
اگر هم در نزدیکی محل زندگی شما مکانی برای آموزش لینوکس وجود ندارد، می توانید با کمی جستجو در اینترنت بهترین بسته های آموزشی موجود در بازار را شناسایی کنید. این بسته ها قابل سفارش به صورت اینترنتی و دریافت درب خانه هستند. همچنین می توانید در کلاس های آموزشی مجازی شرکت کنید. مزیت کلاس های آموزشی مجازی و حضوری نسبت به بسته های موجود در بازار این است که امکان پرسش و پاسخ با استاد و رفع اشکال نیز وجود دارد.
سخن پایانی
با توجه به تمام مطالب گفته شده در دوران آکادمی درباره ساخت یوزر در لینوکس و در نظر گرفتن فواید و نواقص لینوکس، پیشنهاد نهایی ما به شما نصب این برنامه بر روی سیستم است. داشتن لینوکس در کنار ویندوز بر روی سیستم های کامپیوتر، سیستم شما را به یک مجموعه کامل تبدیل می کند و شما را از دیگر برنامه ها و نرم افزارها تقریبا بی نیاز می سازد. هم چنین با پیشرفت روز به روز علم تکنولوژی و فناوری اطلاعات، لینوکس هم مانند سایر برنامه ها در حال پیشرفت و رفع عیوب است. پس این سیستم عامل در آینده ای نه چندان دور بدون هیچ گونه ای محدودیتی به افراد خدمات رسانی خواهد کرد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
دیباگ چیست و چرا اهمیت دارد؟
14 بازدید
-
تفاوت برنامه نویسی شی گرا و ساخت یافته چیست؟
681 بازدید
-
کاملترین معرفی انواع روشهای تست نرم افزار + اهمیت آن به زبان ساده
647 بازدید
-
ماشین لرنینگ چیست؟ – راهنمای یادگیری تخصص یادگیری ماشین
663 بازدید
-
زبان برنامهنویسی Go چیست؟ گو از صفر تا صد
772 بازدید
-
بهترین زبان برنامهنویسی برای هک چیست؟
53 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید