بلاگ
مجازیسازی مفهومی انقلابی در حوزه فناوری اطلاعات است که در سالهای اخیر موردتوجه قرار گرفته است. این مفهوم، طیف گستردهای از برنامهها و مزایا را برای افراد و مشاغل بهطور یکسان ارائه میدهد. درحالیکه تعریف اصلی مجازی سازی شامل «ایجاد یک نمونه مجازی از یک دستگاه فیزیکی است»، اما باید بیان کنیم دامنه آن بسیار فراتر از آن چیزی است که تصور میکنید. درک اهمیت و کاربردهای عملی انواع مجازی سازی در چشمانداز فناوری امروزی که بهسرعت در حال تحول است، اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادامه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این مفهوم و انواع مختلف آن آشنا کنیم:
اگر به یادگیری مجازی سازی و تبدیل شدن به یک متخصص و مجازی سازی علاقهمند هستید، دوران آکادمی دورههای آموزشی متنوع و کاملی را برای شما فراهم کرده است. این دورهها به شما کمک میکنند تا از مبانی ابتدایی تا مفاهیم پیشرفته را فرا بگیرید و مهارتهای لازم را کسب کنید.
مفهوم مجازی سازی به دهه 1960 برمیگردد، زمانی که منابع محاسباتی بهطور نجومی پرهزینه بودند و برای افراد معدودی در نظر گرفته شده بود.
در آن زمان، هیچ تعریفی از رایانههای شخصی (PC) وجود نداشت، زیرا قبلاً فقط رایانههای بزرگ غول پیکر وجود داشتند. تعداد کمیاب این ماشینها و تعداد زیاد کاربران، ظهور انواع مجازی سازی را ضروری کرد.
به زبان ساده، مجازیسازی را میتوان بهعنوان ایجاد یک نمونه مجازی از هر چیزی تعریف کرد. مجازیسازی یک راهحل خلاقانه و بسیار همهکاره است که امکان مجازیسازی سرورها، دستگاههای ذخیرهسازی، شبکهها و سایر منابعی را فراهم میکند که قبلاً فقط به شکل فیزیکی در دسترس بودند. این فناوری از نرمافزار برای شبیهسازی عملکرد سختافزار و ایجاد یک سیستم مجازی استفاده میکند. با انجام این کار، ویژگیهای فیزیکی و منابع زیرساختی و زیربنایی را جداسازی کرده و امکان استفاده کارآمدتر از منابع سختافزاری را فراهم میکند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
بهطور کلی دو دسته یا بخش اصلی در مجازی سازی داریم. این 2 بخش عبارتند از :
مجازی سازی شبکه خارجی
مجازی سازی شبکه خارجی از سیستمهای فیزیکی واقع در همان LAN به VLAN های جداگانه استفاده میکند. شبکههای خارجی همچنین میتوانند شبکههای محلی جداگانه را بر روی همان VLAN تقسیم کنند. مزیت شبکههای خارجی بهبود کارایی مدیریت است که به مدیران فناوری اطلاعات اجازه میدهد تمام سیستمهای متصل به انواع شبکه مجازی را به جای سرویس دهی به ماشینهای جداگانه پیکربندی کنند.
مجازی سازی شبکه داخلی
که شبکههای مجازی خارجی در چندین سرور کار میکنند، شبکههای مجازی داخلی تنها در یک سرور واحد کار میکنند و از شبکه فیزیکی تقلید میکنند تا عملکرد را بهبود بخشند. این روش مجازی سازی از طریق کانتینرهای نرمافزاری ایزوله، یک بسته استاندارد کد، و همه وابستگیهای ضروری که برنامهها برای اجرای درست و روان در محیطها نیاز دارند، به دست میآید.
مجازیسازی سرور رایجترین شکل مجازیسازی مورداستفاده است و اجرای چند نمونه مجازی از سیستم عاملها که روی یک سرور فیزیکی قرار دارند را شامل میشود. این امکان استفاده بهتر از منابع سرور، افزایش انعطافپذیری و مدیریت ساده زیرساخت سرور را فراهم میکند. مجازیسازی سرور به یکی از اجزای ضروری در مراکز داده تبدیل شده است که با آن میتوان سرورهای فیزیکی را ادغام کرد و موجب کاهش هزینههای سختافزاری شد.
با مجازیسازی دسکتاپ محیط دسکتاپ کاربر مجازیسازی شده و زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) ارائه میشود. با این مجازیسازی میتواند از راه دور به آن دسترسی داشته باشد. با متمرکزکردن محیط دسکتاپ، مشاغل میتوانند هزینههای سختافزاری را کاهش دهند، کار از راه دور را تسهیل کنند و امنیت را افزایش دهند. مجازیسازی دسکتاپ به کاربران اجازه میدهد تا از هر دستگاهی به دسکتاپ مجازی شخصی شده خود دسترسی داشته باشند و تجربه کاربری سازگار و سازندهای را ارائه دهند.
مجازیسازی شبکه بر ایجاد شبکههای مجازی برای سادهسازی مدیریت شبکه و افزایش امنیت، تمرکز دارد. با انتزاع منابع شبکه از زیرساخت فیزیکی، مجازیسازی شبکه ایجاد شبکههای منطقی را امکانپذیر میکند که میتوانند برای برنامههای کاربردی خاص یا گروههای کاربری سفارشی شوند. این امر مقیاسپذیری، چابکی و کارایی را در عملیات شبکه بهبود میبخشد.
مجازیسازی سیستم عامل یکی از انواع مجازیسازی است که با استفاده از نرمافزارهایی برای شبیهسازی عملکرد سختافزار و ایجاد یک سیستم مجازی، ماهیت و ویژگیهای فیزیکی منابع محاسباتی را از دید کاربران پنهان میکند و امکان استفاده کارآمدتر از منابع سختافزاری را به وجود میآورد. در این نو از انواع مجازی سازی، هایپروایزرها (Hypervisor) منابع فیزیکی را دریافت کرده و آنها را جداسازی میکنند تا بتوان از آنها در محیط مجازی استفاده کرد. آنها میتوانند روی سیستم عامل قرار گرفته یا مستقیماً روی سختافزار نصب شوند.
کانتینرها یا ماشینهای مجازی این امکان استقرار و مدیریت یکپارچه نرمافزار را در سیستم عاملها و پلتفرمهای سختافزاری مختلف فراهم میکند. مجازیسازی نرمافزار، سازمانها را قادر میسازد تا توزیع نرمافزار را سادهسازی کنند، سازگاری را بهبود بخشند و استفاده از منابع را افزایش دهند.
هدف از این مجازیسازی، این است که بتوان بهسادگی و بهصورت بهینه از منابع استفاده کرد و مدیریت را آسانتر نمود. در این مجازیسازی، عملیات مجازیسازی روی دستگاههای ذخیرهسازی و عملیات ورودی/خروجی صورت میگیرد. مجازیسازی I/O با انتزاع دستگاههای ذخیرهسازی فیزیکی و ارائه آنها بهعنوان منابع مجازی، تخصیص و استفاده کارآمد از ذخیرهسازی را امکانپذیر میسازد. همچنین انعطافپذیری و مقیاسپذیری را در عملیات ذخیرهسازی افزایش میدهد و امکان گسترش و مدیریت یکپارچه زیرساختهای ذخیرهسازی را فراهم میکند.
مجازیسازی داده فناوری است که امکان مدیریت و استفاده از منابع سختافزاری بهصورت مشترک و توسط نرمافزار را فراهم میکند. با استفاده از مجازیسازی داده، راحتتر میتوان به اطلاعات و منابع مختلف برای برنامهها و کاربران دسترسی داشت. برخلاف روشهای سنتی که بهصورت فیزیکی بودهاند، مجازیسازی داده به برنامهها اجازه میدهد تا بدون در نظر گرفتن منبع، فرمت یا محل ذخیرهسازی، بتوانند به کلیه دادهها دسترسی داشته باشند.
انواع مجازیسازی شبکه، تمام عناصر زیرساخت فیزیکی فناوری اطلاعات (محاسبات، شبکه و ذخیرهسازی) را از سختافزار اختصاصی جدا میکند و آنها را با هم ترکیب میکند. از این دسته از منابع را میتوان بهطور خودکار در جایی که بیشتر مورد نیاز است، با تغییر تقاضاها و نیازهای تجاری مستقر کرد. این امر بهویژه در صنعت ارتباطات از راه دور، جایی که ارائهدهندگان سنتی با تغییر شبکهها و عملیات خود برای همگام شدن با نوآوریهای تکنولوژیکی به چالش کشیده میشوند، اهمیت دارد.
ارائه دهندگان خدمات مخابراتی نیز میتوانند از انواع مجازیسازی برای کار با چابکی، انعطافپذیری، و امنیت بیشتر استفاده کنند. آنها میتوانند پیچیدگی زیرساخت را از طریق اتوماسیون و یک پلتفرم افقی مشترک مدیریت کنند.
شما با شرکت در دورههای آموزشی مجازی سازی در آموزشگاه معتبر و برجسته دوران آکادمی، میتوانید بهصورت اصولی آموزش ببینید و متخصص شوید.
مجازیسازی شبکه دارای مزایا و موارد استفاده زیادی است، اما به زیرساختهای مبتنی بر سختافزار متکی است. عوامل زیادی از جمله پیچیدگی، نگهداری و هزینه، تصمیم به استفاده از خدمات انواع مجازی سازی را تعیین میکنند. دستگاههای شبکه مجازی پیشرفتهتر مانند روترهای مجازی و فایروالها نیز به سخت افزار زیرین قدرتمندتری نیاز دارند. تعیین بهترین راه حل نیاز به تجربه هم در شناخت انواع مجازی سازی و هم در شبکه دارد. دوران آکادمی برگزار کننده دوره های آموزشی مجازی سازی شبکه ، بهصورت تخصصی میتواند شما را در این مسیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید :