بلاگ
تست نرم افزار از مهمترین و اساسیترین گامها در انجام عملیات طراحی، توسعه و ساخت نرم افزار است. اگر این فرایندها بهطور دقیق اجرا نشوند، کیفیت، کارایی و امنیت نرم افزار زیر سوال میرود. در این مقاله دوران آکادمی، شما را بهطور جامع از روشهای تست نرم افزار آگاه میکند و اهمیت آن را برای علاقهمندان برنامهنویسی و تست نرمافزار توضیح خواهد داد.
software testing یک فرایند است که در آن نرم افزار بهصورت کامل چک شده و بررسی میشود. این کار برای این است که توسعهدهنده مطمئن شود که نرمافزار کاملاً سالم است و درست کار میکند، متناسب و منطبق بر نیازهای کاربران است و خطاهای رایج را به هیچ وجه ندارد. در کل این تست به تشخیص ایرادات نرمافزار میپردازد. هدف کلی آن افزایش کیفیت و جلب اعتماد کاربران است.
software testing، امنیت محصول را بررسی کرده و حفرههای آن را پیدا کرده و برطرف میکند. این مرحله در رابطه با جلوگیری از حملات سایبری اهمیت پیدا میکند.
یک هدف مهم تست نرم افزار، اطمینان از باکیفیت بودنِ خروجی است. کاربران قطعاً از محصول توقعاتی دارند و طبیعتاً باید قبل از عرضه، نرم افزار چک شود.
تست کردن درست نرم افزار در نهایت به تجربه کاربری روان و بینقص میانجامد.
تشخیص ایرادها در همان مراحل اولیه توسعه نرم افزار، هزینههای برطرف کردن مشکل را تا حد بسیار زیادی کاهش میدهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
software testing دو روش اصلی دارد: «تست دستی» و «تست خودکار». بیایید باهم به جزئیات این دو نوع اصلی تست نرم افزار بپردازیم:
این روش همانطور که از نام ان پیداست، بهصورتی دستی و توسط انسان انجام میگیرد. در اینجا افراد تست کننده با دانش و علم شخصی خود، نحوه کار نرم افزار را مورد آزمایش قرار میدهند.
این روش اتوماتیکسازی شده است و در واقع ابزارها و اسکریپتها تست را انجام میدهند.
این روش با این هدف انجام میشود که مشخص شود آیا محصول، انتظارات کاربر را برآورده میکند یا خیر.
این روش بر عوامل اصلی یعنی سرعت، امنیت و ثبات نرمافزار متمرکز است.
این روش مربوط به گامهای نخست کار است و عملکرد هر ماژول یا بخش کوچکی از نرم افزار بهصورت مجزا و تک تک چک میشود.
روشی است که تستر خود را در موقعیت کاربر نهایی قرار میدهد و طبق نیازهای کاربر باید اطمینان از سلامت و کارایی حاصل شود.
در این روش، حفرههای امنیتی و در کل ایمن بودن نرم افزار از لحاظ سایبری مورد آزمون قرار میگیرد.
برای اجرای آزمایشهای اتوماتیک و مطلوبتر، ابزارهای متعددی وجود دارند. برخی از ابزارهای محبوب از جمله Selenium، JUnit و TestComplete میباشند. این ابزارها به تیم کمک مینمایند تا مراحل تست را آسانتر کرده و سرعت بخشند.
یادگیری تست نرم افزار نه تنها یک مهارت برای شما در حوزه آیتی است. بلکه از نظر حرفهای هم در بین کارفرمایان، متقاضی برای افراد دارای توانایی تست و ارزیابی نرم افزار رو به افزایش است. پیشنهاد میکنیم در دوره آموزش برنامه نویسی دوران آکادمی شرکت کنید تا مهارتهای لازم برای ورود به این زمینه را بهدست آورید.
در سال 2025، اهمیت تست نرمافزار افزایش یافته است که دلیل آن رشد فناوریهایی مثل هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است که روشهای تست را نیز بهروز کرده و دگرگون ساخته است. حالا دیگر تست نرم افزار فقط به آزمایش عملکرد محدود نمیشود؛ بلکه بحث امنیت، ثبات و یکپارچگی نرم افزار نیز در این میان مطرح است.
تست نرم افزار در دهه اخیر دیگر بهعنوان یک علم مستقل پذیرفته شده است. آموزش تکنیکهای تست نرم افزار و استفاده از ابزارهای مدرن به افراد فعال در این زمینه کمک میکند تا محصولاتی با کیفیت بهتر تولید کنند. با نگاهی به آیندهی این حرفه، خواهیم فهمید که تست برنامه نویسی با پیشرفت تکنولوژیهای روز ارتباط تنگاتنگ دارد و نقشی اساسی در موفقیت هر نرم افزاری ایفا میکند. در آخر باید گفت این مهارت نیز مانند سایر مهارتهای روز دنیای فناوری اطلاعات، فرصتهای شغلی بیشماری را پیش روی شما قرار میدهد.
بیشتر بخوانید :