تفاوت کانتینر با ماشین مجازی
اگر یک تکنسین IT یا برنامهنویس هستید، حتماً یکبار کلمه داکر به گوشتان خورده است. داکر ابزاری کاربردی و مناسب برای راهاندازی اپلیکیشنهای متعدد بهوسیله کانتینر یا ماشین مجازی است. در واقع داکر موجب سهولت توسعه، اجرا و ایجاد اپلیکیشنها با استفاده از کانتینرها میشود. اما کانتینر و ماشین مجازی چیست؟ در ادامه به معرفی کانتینر و ماشین مجازی میپردازیم و تفاوت میان کانتینر و ماشین مجازی را مورد بررسی قرار میدهیم. همراه ما باشید:
معرفی ماشینهای مجازی
ماشین مجازی یک دستگاه مجازی است که مانند یک کامپیوتر واقعی طراحی و شبیهسازی شده است و برنامهها را مانند کامپیوتر اجرا میکند. با استفاده از ماشین مجازی میتوانید اپلیکیشن و سیستمعاملهای متعددی را روی دستگاههای فیزیکی مختلف مانند کامپیوتر، دسکتاپ، سرور فیزیکی و. . نصب و راهاندازی کنید. با نصب ماشین مجازی این ماشین میتواند بدون وابستگی به دستگاه میزبان (دستگاهی که ماشین مجازی روی آن نصب شده) اجرا شود. البته که در زمان اجرا و فعالیت به منابع سختافزاری دستگاه میزبان نیاز دارد.
میزبانی از ماشینهای مجازی نیازمند نرمافزاری به نام هایپروایزر است. هایپروایزر به مجموعهای از نرمافزارها، میانافزارها و سختافزارهایی گفته میشود که ماشین مجازی را مدیریت میکند و سختافزارها را برای کار کردن به ماشین مجازی ارائه میدهد. این نرمافزار کاربردی میتواند از چند نرمافزار مختلف بهصورت همزمان پشتیبانی کند و هر یک مستقل از دیگری عمل نماید.
از دوره های آموزشی مجازی سازی مطلع شوید
کاربرد ماشین مجازی چیست؟
سازمانها برای پشتیبانی گسترده دادهها و اطلاعات و همچنین افزایش توان کاری سیستم از ماشین مجازی برای کاربردهای متعددی استفاده میکنند. برخی از کاربردهای این ماشین، عبارتاند از:
ایجاد محیطهای ایزوله
سازمانها و شرکتها میتوانند سیستم عاملهای مختلفی را روی یک سرور ماشین مجازی طراحی و با استفاده از ماشین مجازی محیط ایزوله طراحی شده را اجرا و مدیریت کنند. در نتیجه دیگر نیازی به خرید چند سرور مختلف نداشته باشند.
یکپارچهسازی سرورها و استفاده مفید از سختافزارها
همانطور که در قبل گفته شد یک سرور میتواند چند ماشین مجازی را پشتیبانی کند، از همین جهت سازمانها میتوانند با استفاده از یک سرور از منابع سختافزاری کارآمدتر استفاده کنند تا بار کاری در سازمان بهواسطه چندین سرور زیاد نشود و همچنین هزینهها عملیاتی نیز حفظ شوند.
افزایش امنیت سرورها
اگر هکرها به ماشین مجازی دسترسی پیدا کنند، بهراحتی میتوانند دادهها و اطلاعات آن را بازیابی کنند. اما بهواسطه اینکه ماشین مجازی که دارای محیط ایزوله است، هکرها تنها به ماشین مجازی دسترسی پیدا میکنند و به سایر اطلاعات و سرورها دسترسی نخواهند داشت.
با مزایای ماشین مجازی آشنا شوید
برخی از مهمترین مزیتهای این ماشین عبارتاند از:
- استفاده از سیستمهای سختافزاری کاهش پیدا میکند.
- اجرای هم زمان سیستم عامل و اپلیکیشنهای مختلف روی یک سرور وجود دارد.
- عدم نیاز به سرورهای مختلف برای اجرای اپلیکیشنها
- مدیریت ماشین مجازی توسط رابط کاری متمرکز شده
- اطلاعات و دادهها در برابر حملات سایبری تا میزان زیادی محافظت میشوند.
- ایجاد محیط ایزوله ایمن برای محافظت از اطلاعات در برابر حملات
- بازگشت اطلاعات و دادهها بهصورت آسان در زمان حملات سایبری
معرفی کانتینر
کانتینر یکی دیگر از نرم افزارهای مجازیسازی در سیستم عامل است و شامل تمامی برنامههایی که نرمافزار برای اجرا به آن نیاز دارد، میشود. وجه تمایز این نرمافزار با دیگر نرم افزارهای سنتی و قدیمی از جمله ماشین مجازی این است که مستقل و جدای از دیگر نرمافزارها و سیستم عاملها نصب نمیشود. کانتینر با داشتن قابلیتها و مزایای ویژه توانسته است نسبت به دیگر نرمافزارها برتری داشته باشد. میتوان گفت کانتینر توانسته است به سرعت جدیدترین واحد اندازهگیری فناوری اطلاعات شود. مزیت قابلتوجه کانتینر که آن را منحصربهفرد کرده داشتن کتابخانه و باینری مختص هر اپلیکیشن است که با دیگر اپلیکیشنها متفاوت است و این امر سبب صرفهجویی در مصرف منابع پردازشی میشود.
با مزایای کانتینرها آشنا شوید
دیگر مزیت قابلتوجه کانتینر که آن را منحصربهفرد کرده داشتن کتابخانه و باینری مختص هر اپلیکیشن است که با دیگر اپلیکیشنها تفاوت دارد، این امر سبب صرفهجویی در مصرف منابع پردازشی میشود.
- حجم کانتینرها بسیار سبک است، به صورتی که حجم هر کانتینر نهایت به چند صد مگابایت میرسد، سبک بودن حجم کانتینر این امکان را فراهم کرده است تا تعداد زیادی از کانتینرها را بتوانید روی ماشین مجازی خود نصب و اجرا کنید.
- کانتینر سرعت بسیار بالایی برای بوت شدن دارد.
- مزیت مهم دیگر کانتینر استفاده و بهره بردن از اپلیکیشنهای ماژولار است که اپلیکیشن خود را بهعنوان یک میکروسرویس میتوانید طراحی کنید و دیگر نیازی به اپلیکیشنهای پیچیده و حجیم در قالب کانتینر نداشته باشید. مدیریت و اجرای اپلیکیشنهایی که طبق میکروسرویس طراحی شدهاند نسبت به اپلیکیشنها حجیم سادهتر است. در نتیجه اگر زمانی بخواهید تغییراتی را در اپلیکیشن ایجاد کنید، نیازی به بلید کردن کل اپلیکیشن نیست.
- امکان استفاده از فناوری نسخه برداری یکی دیگر از مزیتهای کانتینر است که میتوانید برای هر کانتینر ورژن خاصی را ایجاد کنید و هر زمانی که نیاز داشته باشید به نسخههای قبلی دسترسی داشته باشید.
بررسی تفاوت میان کانتینر با ماشین مجازی
کانتینر و ماشین مجازی دو روش متفاوت برای راهاندازی سرویسهای چندگانه روی یک پلتفرم هستند یا به عبارت سادهتر هدف کانتینرها و ماشینهای مجازی یکسان است؛ زیرا هر دو میخواهند یک اپلیکیشن را با تمام متعلقاتش در هر دستگاهی راهاندازی کنند. اما روش و رویکردهای معماری این دو برای راهاندازی یکسان نیست و با یکدیگر تفاوت دارند. در موارد زیر تفاوت میان کانتینر و ماشین مجازی را مورد بررسی قرار میدهیم:
- کانتینرها نسبت به ماشین مجازی دارای حجم بسیار کمتری هستند، به صورتی که ماشینهای مجازی هر یک حجم چند گیگابایت دارند، اما حجم کانتینرها مگابایت است و به گیگابایت نمیرسد.
- ماشینهای مجازی برای بوت شدن نیاز به زمان زیادی دارند، اما کانتینرها با سرعت بالا در کوتاهترین زمان بوت میشوند.
- با ماشینهای مجازی سختافزارها را میتوان بین چندین سیستم عامل به اشتراک گذاشت، اما در کانتینرها این امکان وجود ندارد؛ زیرا کانتینرها سیستم عاملها را مجازیسازی میکنند.
- کانتینر با حذف ناسازگاریهای نرمافزاری موجب افزایش کارایی و بهره وری نرمافزار میشود. سرعت راهاندازی بسیار بالایی نسبت به ماشینهای مجازی دارد.
- کانتینرها از منابع سختافزاری کمتری نسبت به ماشینهای مجازی استفاده میکنند و در نتیجه حجم کمتری دارند.
کلام آخر
کانتینر و ماشین مجازی دو نرمافزار برای راهاندازی اپلیکیشن و سیستم عاملهای مختلف هستند که هر یک خصوصیات و ویژگیهای مختص خود را دارند. در این مقاله به بررسی کانتینر و ماشین مجازی پرداختیم و ویژگیهای هر یک را بیان کردیم و بهصورت کلی دریافتیم که کانتینر نسبت به ماشین مجازی حجم کمتری دارد و کار کردن با آن آسانتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان متخصص در این حوزه تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید