بلاگ

مقایسه سیستم های مدیریت محتوا وردپرس و جوملا

سیستم مدیریت محتوا، نرم‌افزاری است که این بستر را برای کاربران فراهم می‌کند که بدون اینکه زبان برنامه نویسی خاصی را بدانند و آموزش برنامه نویسی را سپری کرده باشند، بتوانند سایت ایجاد کرده و آن را مدیریت نمایند. به این بسترها اصطلاحاً CMS گفته می‌شود. دو بستر محبوب از این سیستم‌ها، وردپرس و جوملا هستند که دوران آکادمی قصد دارد تا در این مقاله به مقایسه وردپرس و جوملا بپردازد و آن‌ها را از جهات مختلف قیاس کند.

محبوبیت و سهم بازار

وردپرس تا ابتدای سال 2025 با بیشتر از ۴۰ درصد از کل وب‌سایت‌های جهان، پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا است. در این میان سیستم‌های اختصاصی نیز وجود دارد که با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف نوشته شده است خب پس طبیعی است که جوملا سهم کمتری داشته باشد اما همیشه در میان پرطرفدارترین‌ها به‌حساب می‌آید.

سهولت استفاده

برای افرادتازه کار، وردپرس نسبتاً آسان‌تر است. نصب سریع، پیشخوان کاربرپسند و پلاگین‌های متنوع این امکان را فراهم کرده است که حتی کاربران کم تجربه یا بی‌تجربه هم بتوانند راحت از آن استفاده کنند. این درحالی‌ست که جوملا کمی پیچیدگی دارد و نیاز به کمی کار برای یادگیری دارد.

انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی

جوملا به کاربران اجازه می‌دهد تا مدیریت بهتری بر روی طراحی و ساختار سایت داشته باشند. در مقابل، وردپرس این امکان را می‌دهد تا با افزونه‌های متعدد، سایت خودتان را تا بی‌نهایت ممکن شخصی‌سازی نمایید.

سیستم مدیریت محتوا

پشتیبانی و منابع آموزشی

وردپرس دارای جامعه کاربری گسترده‌ای است. مرجع‌های مطالعاتی، انجمن‌ها و دوره‌های مختلفی نظیر دوره آموزش وردپرس را شامل می‌شود. در عوض، جوملا هم برای خود منابع آموزشی خاص خود را دارد اما شاید به اندازه وردپرس شلوغ و وسیع و حرفه‌ای نباشد.

امنیت

طبیعی است که برای هر دوی این سیستم‌ها به‌روز رسانی‌های امنیتی ارائه می‌شود. اما چون وردپرس طرفداران بیشتری دارد، و بیشتر مورد استفاده است، پس برای هکرها گزینه مناسب‌تری برای نفوذ هستند. جوملا نیز امنیت کافی را دارد اما باید دقیق‌تر مدیریت شود و از تهدیدات جلوگیری شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دوره‌ها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.

توسعه و افزونه‌ها

وردپرس بیش از ۵۰ هزار افزونه دارد و این باعث شده است که تقریباً بتوان آن را به هر شکل ممکن تجهیز کرد و تغییر داد. از این لحاظ، جوملا هم ضعف و کمبود زیادی ندارد اما به هر حال تعداد افزونه‌هایش از وردپرس کمتر است.

بهینه‌سازی برای سئو

بخش مهم موضوع برای کاربران عمومی‌تر این است که وردپرس به‌صورت پیش‌فرض برای سئو بهینه‌سازی شده است و افزونه‌هایی مانند Yoast SEO کمک زیادی به بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو می‌باشد. باز هم در این مورد جوملا از لحاظ سئو قوی است اما نیاز به کمی کنترل و انجام کارهای دستی دارد.

سیستم مدیریت محتوا

مدیریت کاربران و محتوا

در این مورد کمی متفاوت است؛ جوملا قابلیت‌های پیشرفته‌تری برای مدیریت کاربران و سطح دسترسی دارد که برای سایت‌های پیچیده‌تر مناسب است. وردپرس در این مورد کمی ساده‌تر عمل می‌کند.

هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری

هر دو سیستم رایگان هستند، اما برای بعضی از امکانات باید هزینه افزونه و قالب پرداخت شود. جوملا نیز رایگان است با این حال هزینه های نگهداری آن شاید کمی بیشتر باشد.

ویژگی چندزبانه

به خودی خود دارای ویژگی چندزبانه است برای وردپرس باید افزونه‌ای به نام WPML نصب شود تا این ویژگی را بدست آورد.

جامعه کاربری و پشتیبانی فنی

وردپرس یک جامعه جهانی وسیع دارد که توسعه‌دهندگان، وبلاگ‌نویسان و صاحبان کسب‌وکار را شامل می‌شود. البته جامعه‌ی جوملا هم «کم فعال نیست» اما حقیقتاً به وسعت وردپرس نمی‌رسد پس در مواجهه با مشکلات فنی، جستجو و یافتن نواقص ساده‌تر است.

مقیاس‌پذیری و توسعه آینده

وردپرس برای همه پروژه‌ها در هر وسعتی خوب است و به‌راحتی می‌تواند رشد کند. جوملا هم در این زمینه کمبودی ندارد اما بازهم کفه ترازو به سمت وردپرس است و جوملا انعطاف‌پذیری کمتری دارد.

بهترین گزینه برای کسب‌وکارها

برای ساخت سایت فروشگاهی یا شرکتی، وردپرس بهتر است. جوملا برای سایت‌هایی که نیاز به مدیریت پیچیده‌تر دارند، عملکرد بهتری خواهد داشت.

سیستم مدیریت محتوا

یادگیری و آموزش

برای آموزش وردپرس منابع رایگان و دوره‌های آموزشی متعددی در دسترس است. آموزش جوملا هم موجود است اما بازهم باید گفت به اندازه وردپرس نیست و یادگیری آن کمی زمان خواهد برد.

برای کاربرانی که به‌دنبال سادگی عملکرد و سرعت کار هستند، وردپرس بهترین انتخاب است. اما جوملا هم برای افرادی که به کنترل‌های بیشتر علاقه دارند و پذیرای پیچیدگی‌ها هستند مناسب است. در آخر اما انتخاب بین این دو بسته به نیازهای شما متفاوت است. مقایسه جوملا و وردپرس نشان می‌دهد که هرکدام در نقاطی قوی‌تر و برتر هستند، اما موفقیت شما به انتخاب درست و توانایی‌هایتان بستگی دارد. شاید اگر یک تفاوت اصلی را بخواهیم درنظر بگیریم، وردپرس بر سادگی تأکید دارد و جوملا کنترل بیشتری به کاربران می‌دهد.

بیشتر بخوانید :