بلاگ
با گذشت زمان، بهتدریج کسب و کارهای متعددی ماهیت خود را تغییر داده و با عصر دیجیتال همگام میکنند. با این شرایط بعضی از این مشاغل حذف میشوند و بعضی دیگر شیوههای کار خود را تغییر میدهند. اما در این میان رشتههایی وجود دارند که نهتنها از بین نمیروند، بلکه هر روز با پیشرفت تکنولوژی، آنها هم با شتاب بیشتری رشد میکنند. امنیت سایبری دقیقاً جزو همین رشتهها بهشمار میرود.
با همگانی شدن و افزایش سرویسهای آنلاین، اپلیکیشنهای بانکی و ابزارهایی که در بستر اینترنت کار میکنند، خطرات و تهدیدات سایبری، برای همه سازمانها بیشتر احساس میشود. پس نتیجهی این خطرات و آسیبپذیری سیستمها، نیاز بیشتر به امنیت سایبری است. افرادی که تحصیلات یا مدرک امنیت سایبری یا رشتههای مرتبط را دارند برای استخدام اولویت دارند. دلیل این امر آن است که این افراد دوره های آموزش امنیت «استاندارد و حرفهای» را گذراندهاند.
در حال حاضر، شغلهایی که در ارتباط با امنیت سایبری هستند، بیشترین تقاضا را در جهان دارند. حتی در ایران هم بخشهای مختلف دولتی و خصوصی برای ایجاد امنیت در شبکههای داخلی و سرورها به نیروهای آموزشدیده نیاز دارند. این روال هر روز هم در حال افزایش است، چرا که ساختار دیجیتال کشورها بدون محفاظت دقیق، ممکن است به آسانی خراب و نابود شود.
موقعیتهای شغلی افرادی که مدرک امنیت سایبری را دارند، تنها در مدیریت امنیت شبکه یا متخصص پاسخ به خلاصه نمیشود. آنها توانایی این را خواهند داشت تا در موقعیتهایی از قبیل تحلیل رفتار مهاجم (هکرها)، برنامهریزی سیاستهای امنیتی، تست نفوذ یا آموزش نیروی انسانی هم مشغول شوند. این قدرت انتخاب؛ تنوع را بیشتر میکند و یک فضای رقابتی را در این زمینه بوجود میآورد.
اخذ مدرک دوره های آموزش امنیت سایبری، قدم اول ورود به این شغل است. اما چیزی که فرد را در این حرفه پایدار مینماید، ترکیب مدرک با دانش عملی، تجربه اجرایی و ارتباطات قوی است. امنیت سایبری یک حوزه زنده و داینامیک است که یادگیری مستمر در آن بسیار مهم است. پس باید گفت داشتن مدرک بهتنهایی کافی نیست، اما این را هم باید درنظر گرفت که بدون داشتن مدرک، شروع کار بسیار دشوار خواهد بود.
مدارک بینالمللی مانند CEH یا CISSP ، شانس بیشتری را برای مهاجرت کاری یا همکاری با شرکتهای خارجی بوجود میآورند. در حوزه امنیت، دورکاری هم برای تحلیلگران تهدیدات یا متخصصان تست نفوذ، یک انتخابِ با مزیت است. همکاری از نوع دورکاری باعث درآمد ارزی به کشور شده و تواناییهای بینالمللی فرد را افزایش میدهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
یادگیری امنیت از منابع پراکنده شاید باعث ایجاد سردرگمی شود. اما انتخاب دورههای معتبر، مسیر پیشرفت سریع و مطمئن را فراهم میکند. برای افرادی که در پی فعالیت در این زمینه هستند، پیشنهاد ما این است که در دوره آموزشی امنیت دوران آکادمی شرکت کنید. این دورهها در قالب و فرمی هدفمند طراحی شدهاند تا علاقهمندان بتوانند سریعتر وارد شغل موردنظر خود شوند.
کارفرمایان افرادی را انتخاب میکنند که هم دارای مدرک باشند و هم در پیادهسازی راهکارها توانایی داشته باشند. کسانی که تنها تئوری میدانند، ممکن است در مصاحبه رد شوند. اما افرادی که کار عملی و لابراتواری انجام دادهاند و درک درستی از حملات و دفاع را دارند، حتی بدون داشتن سابقه کاری طولانی، باز هم شانس بیشتری برای ورود به بازار کار دارند.
بر خلاف تصور رایج، ورود به دنیای امنیت سایبری فقط به برنامهنویسان یا متخصصان اختصاص نیافته است. حتی فارقالتحصیلان رشتههای مدیریت، حقوق، جامعهشناسی و حتی روانشناسی هم میتوانند وارد زمینههایی مانند تحلیل تهدیدات انسانی، بررسی قانونی جرایم سایبری یا تدوین سیاستهای رفتاری در سازمانها شوند. این تنوع، راههای ورود را برای اغلب از علاقهمندان هموار میسازد.
ورود به زمینه تخصصهای امنیت سایبری فقط یادگیری حرفه و وارد شدن به یک شغل نیست؛ بلکه یادگیری شیوهای از تفکر است! در عصری که هر روز ابزارها هوشمندتر و تهدیدها بروز تر میشود، موفقیت از آن کسی است که هم با امنیت آشنایی داشته باشد و حتی از آن بالاتر رفته و تهدیدها را پیشبینی کند. آینده شغلی در امنیت سایبری فقط «حفظ اطلاعات» نیست بلکه شناخت رفتار مهاجمان، تحلیل دادههای مجهول و ناشناخته و توان مقابله با پنهانترین خطرها میباشد. این مسیر ذهن را تیز تر و تصمیمگیری را دقیقتر میکند و از نظر حرفهای نقش شما را برجسته میسازد.
بیشتر بخوانید :