Cloud Native یا ابر بومی چیست؟

با رشد فزاینده حوزه‌های فناوری اطلاعات، یکی از مباحث مهمی که در این سال‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، «Cloud Native» یا همان ابر بومی می‌باشد. این موضوع به عناصری از اصول و تکنیک‌هایی مرتبط است که در طراحی و توسعه نرم‌افزارها با بکارگیری قابلیت‌های بومی‌سازی‌شده برای محیط‌های ابری استفاده می‌شود. نرم‌افزارهای ابر بومی بخصوص برای استفاده موثر از مزیت‌هایی که زیرساخت‌های ابری در اختیار قرار می‌دهند، طراحی می‌شوند و این یک تفاوت بزرگ با نرم‌افزارهای سنتی است.

بیشتر بدانید :  ذخیره سازی (storage) ابری

دوره آموزشی Storage Plus در دوران آکادمی

آکادمی دوران برگزارکننده دوره‌های تخصصی کامپتیا

مشاهده دوره ذخیره‌سازی

تفاوت Cloud Native با نرم‌افزارهای سنتی

طراحی نرم‌افزارهای ابر بومی به‌شکلی است که کاملاً از مزیت‌های زیرساخت‌های ابری  استفاده نمایند. از سویی دیگر، نرم‌افزارهای سنتی اکثراً برای اجرا در فضا‌های فیزیکی ساخته شده‌اند و شاید در محیط‌های ابری موثر عمل نکنند. تفاوت مهم این دو حالت، در نوع شکل و مدیریت آن‌ها می‌باشد. نرم‌افزارهای ابر بومی اغلب انعطاف‌پذیرتر هستند و با تغییرات ناگهانی در حجم کاری بالا و طبق نیازهای کاربران همسو می‌شوند.

معماری Microservices

از اصلی‌ترین ویژگی‌های سیستم‌های ابر بومی به‌کارگیری معماری میکروسرویس است. در این معماری، نرم‌افزار به بخش‌های کوچکتر و مستقلی تبدیل می‌گردند که هرکدام توان این را دارند تا به‌شکل مستقل توسعه، اجرا و کنترل شوند. این حالت انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری نرم‌افزاررا افزایش می‌دهد. مثلاً، اگر لازم باشد تا بخشی از یک نرم‌افزار به‌روز رسانی شود، امکان تغییر فقط همان بخش وجود دارد و نیازی به متوقف کردن کل نرم‌افزار نیست.

Cloud Native

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دوره‌ها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.

اهمیت DevOps در Cloud Native

فرهنگ DevOps یکی دیگر از مفاهیم اصلی در ابر بومی است DevOps .با در هم آمیختن توسعه نرم‌افزار و عملیات فناوری اطلاعات، پروسه استقرار و مدیریت نرم‌افزارها را سریع‌تر می‌کند. این فرهنگ با استفاده از ابزارهای اتوماتیک‌سازی و پیوسته‌سازی (CI/CD) ارتباط نزدیکی با مباحث Cloud Native دارد. با استفاده از DevOps ، نرم‌افزارها با سرعت و کیفیت بالاتری تولید شده و به‌دست سازمان‌ها می‌رسد.

استفاده از کانتینرها

با کانتینرهایی از قبیل Docker ، توسعه‌دهندگان خواهند توانست تا نرم‌افزارها را به‌همراه وابستگی‌های‌شان در یک بسته مستقل به اجرا دربیاورند. این روش هم مشکلات ناشی از ناسازگاری را کاهش می‌دهد و هم مقیاس‌پذیری و مدیریت بهتر منابع در فضاهای‌ ابری بهینه‌تر می‌شود. کانتینرها اجرای نرم‌افزارها در فضا‌های مختلف را بدون تغییر در کد امکان‌پذیر می‌کنند.

ارکستراسیون کانتینرها با Kubernetes

Kubernetes  از دیگر ابزارهای کلیدی در مدیریت کانتینرها، می‌باشد. این پلتفرم به‌طور خاص برای مدیریت و ارکستراسیون کانتینرها ایجاد شده است و توزیع و مقیاس‌بندی نرم‌افزارها را اتوماتیک‌وار فراهم می‌کند.  همچنین Kubernetes در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرند تا از منابع خود استفاده مفیدتری داشته باشند و در هزینه‌های زیرساختی صرفه‌جویی نمایند.

مزایای Cloud Native

ابر بومی دارای مزیت‌های زیادی است که همین مزیت‌ها آن را تبدیل به یک گزینه محبوب کرده است. همانطور که ذکر شد، مقیاس‌پذیری بالا، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، سرعت توسعه بالای استقرار نرم‌افزارها و انعطاف‌پذیری در مواجهه با تغییرات بازار از نمونه‌های آن است. خاصیت‌هایی که این امکان را برای سازمان فراهم می‌کند تا با سرعت بیشتری به نیازهای مشتریان رسیدگی شود. به‌علاوه با به‌کارگیری Cloud Native تیم‌های توسعه و عملیات بهره‌وری قابل توجهی را تجرجه خواهند کرد.

Cloud Native

چالش‌های پیاده‌سازی Cloud Native

با وجود تمام مزایای Cloud Native ، پیاده‌سازی آن بی دردسر هم نیست. از اصلی‌‌ترین موانع پیش‌ رو، نیاز به تحول در فرهنگ سازمانی و تغییر در رویه تیم‌های توسعه و عملیات است. مدیریت زیرساخت‌های پیچیده ابری و ضمانت در امنیت آن، جزو چالش‌های دیگر این روش به‌حساب می‌آید. برای غلبه بر این چالش‌ها، سازمان‌ها نیاز به آموزش‌های تخصصی و ابزارهای مناسب دارند.

دوره‌های آموزشی +Storage در آموزشگاه آکادمی دوران

شامل مباحث پایه تا پیشرفته است که به دانشجویان کمک می‌کند تا به صورت عملی با مفاهیم مختلف ذخیره‌سازی در Storage Plus آشنا شوند.

تفاوت Cloud Native و Cloud Enabled

شاید بسیاری از افراد، دو مفهوم ابر بومی و Cloud Enabled را با همدیگر اشتباه بگیرند. نرم‌افزارهای Cloud Enabled برای محیط ابری «قابل اجرا» هستند، اما نرم‌افزارهای Cloud Native به‌طور خاص برای استفاده بهینه از ویژگی‌های بومی محیط‌های ابری طراحی شده‌اند. این تمایز بزرگ تأثیر فراوانی بر عملکرد و کارایی نرم‌افزار دارد.

آینده Cloud Native

طبیعتاً با روی آوردن بیشتر به فناوری ابری، آینده ابر بومی نیز درخشان خواهد بود. اکثر سازمان‌ها درپی مهاجرت به فضا‌های ابری و بهره‌گیری از مزیت‌های‌ Cloud Native هستند. این روند به‌احتمال زیاد باعث افزایش تقاضا برای متخصصانی خواهد شد که قادرند از این فناوری بهره‌گیری لازم را ببرند. در آینده، فناوری‌هایی که به Cloud Native وابسته هستند، رشد و توسعه قابل توجهی خواهند داشت. خصوصاً به این دلیل که تجهیزات مدرن‌تری برای مدیریت این سیستم‌ها به بازار خواهند آمد.

Cloud Native

 Cloud Nativeیا ابر بومی نه تنها یک شیوه پیشرفته در توسعه نرم‌افزارها خواهند بود، بلکه یک تحول اساسی در شکل و رویکرد مدیریت فناوری اطلاعات است. سازمان‌هایی که درپی نوآوری و رقابت در جهان آنلاین هستند، به‌هیچ عنوان نباید از این رویکرد غافل باشند. سرمایه‌گذاری در آموزش و پیاده‌سازی این فناوری به افراد کمک خواهد کرد تا موقعیت شغلی خود را در سازمان بهبود بخشند. شرکت در دوره آموزشی بازیابی و ذخیره اطلاعات دوران آکادمی به متخصصان کمک خواهد کرد تا بهره‌وری بیشتری داشته باشند و در بازارهای رقابتی عملکرد مطلوب‌تری برای کارفرمایان داشته باشند.

بیشتر بخوانید :