بلاگ
دواپس (DevOps) در واقع Development (توسعه) و Operations (عملیات) است. این عبارت ترکیبی اشاره دارد به هدف موثر کردن ارتباط و همکاری بین تیمهای توسعهدهنده و عملیات فناوری اطلاعات (IT). دواپس با بهکار گرفتن ابزارها، پروسهها و فرهنگ سازمانی مساعد که در نهایت به بهبود زمان طراحی و تولید نرمافزارها و ارتقاء کیفیت آنها منجر میشود. در این مقاله به پاسخ سوال DevOps چیست؟ خواهیم رسید و جزئیاتی از آن را درک خواهیم کرد.
آموزشگاه دوران آکادمی با تجربه و تخصص بالا در زمینه آموزش فناوریهای نوین، دورههای جامع و کاربردی DevOps را برای علاقهمندان و حرفهایهای این حوزه ارائه میدهد. این دورهها به منظور آموزش مهارتهای لازم برای پیادهسازی و مدیریت فرآیندهای دواپس طراحی شدهاند.
مفهوم DevOps در دهه 2000 مطرح شد. این الزام در آن زمان ایجاد شد که فاصله بین تیمهای توسعه و عملیات باید کاهش پیدا میکرد. زمانیکه تحویل سریع نرمافزار و بهتر شدن کیفیت آن بیشتر اهمیت پیدا کرده بود، طبیعتاً دواپس به یک روش مهم در فناوری اطلاعات تبدیل شد. در سالهای اخیر، کمپانیهای مهمی مانند گوگل، آمازون و نتفلیکس از تکنیکهای DevOps بهره بردهاند و کمکم آن را بهعنوان یک استاندارد در توسعه نرمافزار رسمی تبدیل کردهاند.
با افزایش رقابت در فناوری اطلاعات، سازمانها باید در ارائه خدمات خود به بازار، شتاب و سرعت بیشتری بهخرج دهند. کاری که دقیقاً DevOps انجام میدهد.
ابزارها و تکنیکهای تست خودکار در DevOps ، بروز خطا را به کمترین حالت ممکن میرساند.
همکاری و همفکری بیشتر بین تیمها قطعاً در خروجی کار تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
تیمها با سرعت بیشتر به تغییرات بازار و نیازهای مشتریان واکنش نشان میدهند.
فرآیندهای اتوماتیکسازی و کار گروهی مفید، بهصورت خیرهکنندهای در زمان تحویل پروژهها سرعت بهوجود میآورد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دورهها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.
مهمترین سوال بعد از دواپس چیست؟ این سوال است که مهندس DevOps کیست؟ مهندس دواپس فردی است که کنترل و مدیریت تقسیم وظایف DevOps را در سازمان بر عهده دارد و بین تیمهای مختلف ارتباط برقرار میکند. و از ابزارهای موثر برای خودکارسازی استفاده نماید. مهندس دواپس عامل اصلی در موفقیت یا شکست احتمالی پروژههای نرمافزاری است. مهندس DevOps و وظیفه دارد تا فرآیندهای پیچیده را سادهسازی کنند.
برای رسیدن به این درجه، افراد باید بر سر رشتههای متعددی مسلط باشند:
پلتفرمهایی از قبیل AWS، Azure و Google Cloud
علم به معماری سیستمها و مدیریت سرورها بخشی ضروری از کار یک مهندس DevOps میباشد.
داشتن دانش در حیطه زبانهایی مانند Python ، Bash، یا Ruby بهنوعی الزامی است.
ابزارهایی مثل Jenkins ، Ansible و Puppet از مهمترین ابزارها در دواپس هستند.
توانایی انجام کارِ تیمی در هر پروژهای لازم است، اما در دواپس اساسیتر است.
مهم نیست که مهندسی DevOps چیست ! هر مدیر فعال در آیتی باید با مبانی امنیت سایبری آشنایی داشته باشد.
گذراندن آموزش در شاخه DevOps از آن جهت مهم است که این حرفه در سالهای اخیر تقاضای زیادی در بازار کار آیتی داشته است. با داشتن مدرک دوره DevOps ، امکان ترفیع به موقعیتهای بالاتر در شرکتها وجود دارد و چون تقاضای زیادی دارد، درآمد خوبی هم برای شما خواهد داشت. DevOpsدر صنایع مختلف از بانکداری تا هر فناوری دیگری تقاضا دارد. دوران آکادمی بهعنوان برگزار کننده تخصصی دوره آموزشی دواپس این شرایط را برای افراد علاقهمند ایجاد کرده است.
برای ورود به دنیای DevOps ، شرکت در یک دورهی آموزشی جامع ضروری است .دورههای آموزشی DevOps در دوران آکادمی به شما کمک میکند تا مهارتهای اساسی را یاد بگیرید و برای بازار کار آماده شوید. بعلاوه این دورهها شما را با تجهیزات و تکنولوژیهای کاربردی آشنا میسازد.
برای مدیریت نسخهها.
برای مدیریت زیرساخت بهعنوان کد (IaC)
برای خودکارسازی فرآیندهای توسعه و تحویل نرمافزار.
مانند Prometheus و Grafana برای نظارت بر عملکرد سیستمها.
آموزش DevOpsراههای متنوعی وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.
با گسترش فناوریهای ابری و افزایش نیاز به ارائه سریعتر نرمافزار به مشتریان و متقاضیان، اهمیت مهارت DevOps همواره در حال افزایش است. این مهارت نهتنها راهحلی برای مشکلات سنتی توسعه نرمافزار است، بلکه نشاندهندهی آیندهی همکاری و پیشرفتها در IT است. یادگیری DevOps تنها، مهارتی برای امروز نیست؛ بلکه سرمایهگذاری برای آیندهی حرفهای شماست. اگر میخواهید در این مسیر پیشرفت کنید، DevOps نشان داده است که همکاری و مشارکت میتواند انقلابی در شکلِ کار تیمها بهوجود آورد و موفقیتهای بزرگی را برای پروژه درپی داشته.
بیشتر بخوانید :