ELK در امنیت شبکه

نام ELK از حروف اول سه ابزار قدرتمند  Elasticsearch، Logstash و Kibana برگرفته شده است که با هم برای گردآوری، ذخیره و تحلیل داده‌ها همکاری می‌کنند. این مجموعه از ابزار در زمینه‌های زیادی از جمله امنیت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌خاطر افزایش شتابناک تهدیدات سایبری، به‌کارگیری  ELKدر امنیت دارای اهمیت زیادی است و در آینده نیز خواهد بود.

با دوران آکادمی حرفه‌ای آموزش ببینید و متخصص شوید.

چرا به ELK در امنیت شبکه نیاز داریم؟

تصور کنید که شما نگهبان یک ساختمان هستید. برای نظارت بر ورود و خروج افراد، دوربین‌های امنیتی نصب کرده‌اید. اما اگر این دوربین‌ها فقط فیلم‌ها را ضبط کنند و شما اصلاً به آن‌ها نگاه هم نیاندازید، بی‌فایده خواهد بود ELK .سیستمی است که هم فیلم‌ها را ضبط می‌کند و هم آن‌ها را تجزیه و تحلیل می‌نماید و اگر رفتار شک برانگیزی را مشاهده کند، به شما اخطار می‌دهد. همچنین، این ابزار قابلیت بررسی و مقایسه داده‌های قبلی را نیز دارد و الگوهای غیر نرمال را تشخیص می‌دهد.

نقش هر یک از ابزارهای ELK در امنیت شبکه

ELK در امنیت
ELK در امنیت

Kibana

این ابزار به‌صورت نمایشگر، فعل و انفعالات صورت گرفته را به نمایش می‌گذارد تا مدیران امنیتی بتوانند لاگ‌های مشکوک را با روش‌های آسان‌تری ببینند و با آن‌ها مقابله نمایند.

ELK در امنیت

Elasticsearch

نوعی موتور جستو و تجزیه و تحلیل است که امکان ذخیره‌سازی و ریکاوری فوری داده‌ها را فرهم می‌کند.

ELK در امنیت

Logstash

داده‌های خام را از منابع گوناگون گردآوری کرده، آنها را پردازش می‌کند و سپس برای Elasticsearch ارسال می‌کند.

ELK در مقایسه با روش‌های سنتی امنیت شبکه

در زمان گذشته تحلیل لاگ‌ها به‌صورت دستی صورت می‌گرفت. مدیران امنیتی باید فایل‌های بسیار پر حجم را بررسی می‌کردند که هم زمان زیادی تلف می‌شد و هم احتمال خطای انسانی در آن بالا بود. ELK این مشکل‌ها را در امنیت از بین برد و تحلیل لاگ‌ها را سرعت بخشیده و دقیق‌تر کرد. بعلاوه این سیستم قابلیت اتوماتیک کردن فرآیندهای امنیتی را دارد که باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها و بالا بردن بهره‌وری تیم‌های امنیتی شد.

یک مثال واقعی از استفاده ELK در امنیت

یک شرکت متوجه کُند شدن سیستم‌های خود شد. تیم امنیتی با ELK به بررسی لاگ‌ها پرداخت و Kibana  نشان داد که درخواست مشکوک متعددی از یک IP خاص فرستاده شده‌ است. این نشان از یک حمله DDoS بود. با بکارگیری ELK ، این IP فوراً تشخیص داده شده و بلاک شد، پیش از اینکه حادثه جدی‌ای در شبکه رخ داده باشد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد دوره‌ها و اساتید با مشاورین دوران آکادمی در ارتباط باشید.

چالش‌های استفاده از ELK در امنیت

ELK در امنیت

حجم بالای داده‌ها

اگر حجم داده‌ها زیاد باشد، قطعاً پردازش آن‌ها هم نیاز به سخت‌افزار قوی دارد.

ELK در امنیت

پیاده‌سازی پیچیده

راه‌اندازی ELK نیاز به توانایی و مهارت‌های فنی دارد.

ELK در امنیت

مدیریت و نگهداری

به‌روزرسانی و مدیریت ELK نیز به تخصص نیاز دارد.

ELK در امنیت

نیاز به تنظیمات دقیق

قطعاً پیکربندی غیر حرفه‌ای، ممکن است خروجی‌ها بی‌ارزش یا غیر مرتبط را به کاربر تحویل دهد.

آینده ELK در امنیت

همانطور که تهدیدات سایبری رو به افزاریش هستند، ابزارهای مقابله با آن‌ها هم پیشرفت می‌کنند ELK .هم طبیعتاً قابلیت‌های خود را توسعه می‌دهد و خود را برای مقابله با حملات پیشرفته‌تر آماده می‌کند. ممکن است به‌زودی ELK با هوش مصنوعی ترکیب شوند تا با روش‌های مدرن‌تری تهدیدات را پیش‌بینی کند. بعلاوه، یکپارچگی این ابزار با تجهیزات امنیتی دیگر از قبیل فایروال‌ها و سیستم‌های شناسایی نفوذ (IDS) بهره‌وره و دقت را در تحلیل تهدیدات بیشتر خواهد کرد.

درک ELK در امنیت برای تمام داوطلبان ورود به حوزه امنیت، به‌نوعی الزام تلقی می‌شود. به کارگیری این ابزار هم فرایند تحلیل لاگ‌ها را ساده‌ می‌کند و هم امنیت سیستم‌ها را افزایش می‌دهد. به افرادی که قصد دارند تا در دوره آموزش امنیت شرکت کنند، توصیه می‌شود تا ELK را در آموزش‌های خود مدنظر قرار داده و با آن آشنایی کافی پیدا کنند. آینده‌ی امنیت شبکه در دست ابزارهایی مانند ELK است که می‌توانند به‌شکل هوشمند تهدیدات را تشخیص داده و آنها را از بین ببرند. با افزایش استفاده از فناوری‌های ابری و اینترنت اشیا، ELK  در امنیت شبکه هر روز مهم‌تر و ضروری‌تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید :