JDK ، JRE و JVM چه تفاوت هایی با هم دارند؟
ما در این مقاله قصد داریم تفاوت های میانJDK ، JRE و JVM را بررسی نماییم و شما را به شناخت بهتر این اجزا که تشکیل دهنده نرم افزار جاوا هستند، راهنمایی نماییم. برنامه جاوا به کمک این اجزا می تواند در تمامی سیستم عامل ها اجرا شود و هیچ گونه مشکی برای اجرای آن پیش نیاید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا شما را بیشتر با این تفاوت ها آشنا کنیم:
JDK چیست؟
JDK مخفف عبارت Java Development Kit است. در نشان دادن آن در نرم افزار جاوا از مخفف آن استفاده می نمایند. بهتر است بدانید که این اجزا که به آن کیت توسعه جاوا می گویند، توسط شرکت سان به وجود آمده است. اگر بخواهیم به طور کلی این قطعه را بررسی کنیم باید بگوییم سال ها پیش زمانی که جاوا به وجود آمد، پرکاربردترین قطعه جی دی کی بوده است. ولی همان طور شاید برخی از شما ها بدانید برای راه اندازی جاوا به یک قطعه به نام جی آر ای، احتیاج خواهید داشت. جی دی کی مانند SDK دارای ابزارها و کتابخانه هایی است که در کار کردن و جلوگیری در اشتباه کردن قطعات و اجرای برنامه کمک بسیاری می کند.
JRE چیست؟
JRE مخفف عبارت Java Runtime Environment است. جی آر ای را می توان این گونه معنی کرد که یک جایی برای اجرای جاوا است. یعنی یک فضایی را ایجاد می کند تا نرم افزارهای جاوا بتوانند به راحتی راه اندازی شوند. جی آر ای ها محدود به فایل هایی هستند که قابلیت اجرا دارند و بدون وجود فایل های اجرا قادر به هیچ عملی نیستند.
پیشنهاد می کنیم این دوره آموزشی را از دست ندهید: آموزش دوره Java SE
JVM چیست؟
JVM مخفف شده کلمه Java Virtual Machine است که بر روی تمامی سیستم عامل های موجود می توانید آن را اجرا کنید. بهتر است بدانید افراد که جی وی ام یک ماشین کاملا مجازی بوده به وسیله جی دی کی، کدهای جاوا را هم گردانی می کنند و آن را به جی وی ام، انتقال می دهند تا کدهایی که با جی دی کی، هم گردانی کرده اند، برایشان اجرا شود. لازم است بدانید که در واقع جی وی ام بخشی از جی آر ای را کامل می کند و باعث می شود که تا برنامه ها به راحتی اجرا شوند.
ماشین مجازی جاوا به چه معناست؟
ماشین جاوا دارای بخش هایی است که در این قسمت می خواهیم به بخش های ماشین جاوا بپردازیم:
- ماشین مجازی یک مشخصات دارد که با آن کارکرد این ماشین مشخص می شود. ناگفته نماند که انتخاب الگوریتم ها و پیاده سازی آن ها کاملا جدا خواهد بود. پیاده سازی ها از جانب شرکت های دیگر بر روی ماشین جاوا صورت می گیرد.
- پیاده سازی معمولا یک برنامه رایانه ای است که برنامه هایی که در JVM ضرورت دارند را تامین می کند و باعث می شود به مشکلی برخورد نکند.
- زمانی که می خواهید در خط فرمان دستوری را نوشته و در یک جاوا اجرا کنید، در همان حین یک نمونه از JVM اجرا می شود. این نشان دهنده این است که قسمت اجرایی جاوا از قسمت JVM است.
تفاوت JDK ،JRE و JVM
- JDK
یک کیت است که بستری را برای توسعه و اجرای برنامه هایی که می خواهند اجرا شوند ارائه دهد. این بسته فقط توسط توسعه دهندگان مورد استفاده قرار می گیرد. این بسته شامل دو مورد است:
- (جی دی کی) همیشه یک بستری را برای توسعه برنامه های جاوا ایجاد می کند.
- برای اجرای برنامه های جاوا نیز از (جی آر ای) در این بسته استفاده می شود.
- JRE
یک بسته ای است که بستری برای اجرا ایجاد می کند. این بسته برای اجرای برنامه های جاوا مورد استفاده قرار می گیرد و زمانی که برنامه های جاوا نصب می شوند، آن ها را روی سیستم ها اجرا می کند. جی آر ای فقط برای کسانی که از برنامه های جاوا استفاده می کنند کارایی دارد. اگر کاربران بخواهند در سیستم های خود از برنامه جاوا استفاده کنند، باید به جی آر ای دسترسی داشته باشند.
- JVM
جی وی ام بخش مهمی در ماشین مجازی جاوا است که هم در جی دی کی و هم در جی آر ای گنجانده شده است. در هر زمان که برنامه های جاوا بخواهند با کمک جی آر ای و یا جی دی کی به اجرا در آیند، باید به جی وی ام بروند؛ زیرا جی وی ام، مسئول اجرای ریز به ریز برنامه های جاوا است. در برخی از موارد نیز این برنامه را مفسر هم می نامند. جی وی ام نقش قلب را در جاوا دارد که اگر نباشد و یا دچار مشکل شود، برنامه های جاوا قابلیت اجرا نخواهند داشت.
همچنین این دوره آموزشی را ببینید: دوره آموزش +CySA
سخن پایانی
برنامه جاوا را بسیاری از شما عزیزان به خوبی می شناسید و اکثرا با آن کار هم کرده اید. ما در این مقاله از اجزای تشکیل دهنده جاوا و چگونگی اجرا و محیط سازی آن ها صحبت کردیم. امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات کافی و مفیدی را در اختیارتان در مورد تفاوت های JDK ، JRE و JVM گذاشته باشیم. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید سپاس گزاریم.
دیدگاهتان را بنویسید