پادکست ساخت رابط گرافیکی در پایتون
در این پادکست به موضوعات ذیل پرداخته ایم :
GUI چیست ؟
آشنایی با رابط کاربری گرافیکی ( GUI ) و نحوه ایجاد آن .
GUI در پایتون .
سلام به همگی . علی نوروزی ام . مدرس آکادمی دوران . متخصص و مدرس حوزه های شبکه ، امنیت و برنامه نویسی . با یک پادکست دیگه در خدمتتون ، هستم .
امروز قصد داریم در مورد رابط کاربری گرافیکی یا همون Graphical User Interface صحبت کنیم .
موضوع اینجاست ، برای اینکه بین کاربر و کامپیوتر یه تعاملی برقرار شه ، از نوعی رابط گرافیکی به نام رابط کاربری گرافیکی یا Graphical User Interface استفاده میشه .
این رابط کاربری ، نمایههای گرافیکی داره مثل دکمهها ، آیکونها و تعاملات قابل انجام به کمک این آیکونها . در واقع به جای نوشتن متن یا کدای فرمان یا همون کامندها ، از رابط کاربری گرافیکی استفاده میشه . یکی از نمونههای معروفش استفاده از GUI، توی سیستم عاملهای مایکروسافت مانند نسخههای مختلف ویندوزه .
استفاده از رابط کاربری گرافیکی یا GUI در سیستمها عامل هایی مثل ویندوز ، باعث راحتی کاربرا شده . کاربرای دیگه برای تعامل با کامپیوتر مثل سیستم MS-DOS نیازی به نوشتن کامند یا فرمان ندارن . کاربرا خیلی راحتی از آیکونهای گرافیکی ویندوز استفاده میکنن و با عملکرد هر کدوم آشنایی دارن . بنابراین این رابط کاربری ، جزئیات فنی و سخت سیستم رو ساده میکنه .
GUI در حدود سال 1970 توی یک آزمایشگاه پژوهشی ابداع شد و به طور تجاری تو سیستمعامل های ویندوز شرکت مایکروسافت و سیستم مکینتاش شرکت اپل ازش استفاده شد . این رابط گرافیکی برای این بوجود اومد که یکم فضای کامند لاین و دستوری کمرنگ تر شه و فضا Graphical باشه .
رابط کاربری گرافیکی شده یه مفهوم استاندارد توی حوزۀ برنامه نویسی . هممون در طول روز با این رابطهای گرافیکی سرور کار داریم . خیلی از رابطای کاربری مدرن صفحه لمسی و حتی امکان برقراری تعامل با کمک فرمان صوتی رو هم دارن .
پایتون پکیجهای زیادی برای GUI به معنی رابط کاربری گرافیکی کاربر داره ! چون کار با کُد برای یک کاربر معمولی که شناختی از اون کد نداره ، سخته ؛ یکسری پکیج های گرافیکی واسطه یا رابط قرار داده میشه ! تا کاربر بتونه کارهاش رو انجام بده !
برای همینه که به اون میگیم رابط کاربری گرافیکی .
اما یکی از پکیجهایی که همه معمولاً یادگیری GUI در پایتون رو با اون شروع میکنن ، پکیج tkinter ه ! پکیجی که برخلاف سایر پکیجهای دیگه GUI در پایتون نیاز به نصب نداره و داخل خود این زبان برنامه نویسی قدرتمند ، به صورت پیش فرض قرار داده شده ! GUI یک خوبی دیگه هم داره ! اصطلاحاً cross-platform ه ! یعنی فارغ از پلتفرم ه ! یعنی یک کدی که مینویسید هم در Windows و هم در macOS و هم در Linux کار میکنه (احتمالاً یه عده تعجب میکنن ، چون این عموماً در مورد خیلی زبانها برقرار نیست!)
و در نهایت اینکه ، پایتون رو یاد بگیرید و سعی کنید تسلط نسبتا خوبی روش داشته باشید، چرا که توی حوزه های گسترده و متنوعی کاربردیه و بی شک تسلط روی اون، شما رو نسبت به دیگران متمایز میکنه . برای یادگیری بیشتر میتونید در دوره های مهندسی پایتون آکادمی دوران شرکت کنید ! امیدوارم هرجایی که هستین موفق باشین و حالتون عالی باشه . منتظر نظرات خوبتون هستم .
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
دیباگ چیست و چرا اهمیت دارد؟
14 بازدید
-
تفاوت برنامه نویسی شی گرا و ساخت یافته چیست؟
681 بازدید
-
کاملترین معرفی انواع روشهای تست نرم افزار + اهمیت آن به زبان ساده
647 بازدید
-
ماشین لرنینگ چیست؟ – راهنمای یادگیری تخصص یادگیری ماشین
663 بازدید
-
زبان برنامهنویسی Go چیست؟ گو از صفر تا صد
772 بازدید
-
بهترین زبان برنامهنویسی برای هک چیست؟
53 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید