MPLS چیست؟ و چگونه کار مي کند؟
MPLS چیست؟ به تکنیکی که سرعت ارسال داده ها را افزایش می دهد و دارای قابلیت کنترل برای ترافیک شبکه باشد، MPLS گفته می شود. از این تکنیک برای تراکنش داده ها استفاده می شود. با استفاده از این پروتکل به وسیله برچسب هایی که در ابتدای هر داده نشانه گذاری شده است، مسیر داده ها هدایت می شوند. با این تکنیک، داده ها نیازی به جستجو های پیچیده در جدول مسیریابی را ندارند و از طریق یک مسیر به آسانی هدایت می شوند. این پروتکل را می توانید روی تمامی سرویس هایی که مبتنی بر IP و ATM هستند، پیاده سازی کنید. در ادامه همراه ما باشید تا مطالب بیشتری را درباره MPLS در اختیار شما قرار دهیم :
پروتکل MPLS چیست؟ و چگونه کار می کند ؟
این پروتکل، از طریق برچسبی که به هر داده اختصاص داده است، با کمک جدول آدرس دهی، مسیرهایی که از پیش تعریف شده است را تا مقصد به صورت یکطرفه پیدا می کند و بسته های مورد نظر را ارسال می نماید. این فرایند آدرس دهی این گونه تعریف می شود: زمانی که بسته هایی که برچسب گذاری شده اند وارد روتر لبه شبکه شود، با توجه به مقصد مورد نظر و نوع داده، یک کلاس هم ارزی ارسال FEC به آن ها اختصاص داده میشود. FEC برای شناسایی بسته هایی که ویژگی های شبیه به هم و یکسان دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به FEC، نقطه ورودی هر برچسب به بسته مورد نظر الصاق کرده و آن را در یک LSP وارد می کند. بسته از طریق گره های ترانزیت شبکه حرکت می کند. روترها توسط دستورالعمل های برچسب هر بسته، به هدایت آن ها می پردازند. این نقاط بینابینی بر اساس جستجو های IP اضافی نیستند، بلکه بر اساس برچسب های بسته هستند. در روتر نهایی، برچسبی که از روی داده حذف شده است، بسته را از طریق مسیریابی معمولی تحویل می دهند.
برچسب ها از چند قسمت تشکیل می شوند؟
قابل کنترل هستند. برچسب اول در مرحله ورود تحویل بسته را کنترل می کند و در مرحله ای که به مقصد می رسد حذف می شود. مورد دیگری نیز وظیفه جهت یابی مسیر را تا مقصد بر عهده میگیرد. به طور کلی یک دسته برچسب از چندین قسمت مختلف تشکیل شده است که عبارتند از:
Label value: اطلاعات را برای روتر نگه می دارد و تعیین می کنند که مقصد بسته بعدی کجا است
Traffic class field: کیفیت خدمات و اعلام صریح ازدحام را برعهده دارد.
Bottom of stack flag: آخرین برچسب در بسته را نشان میدهد.
Time-to-live (TTL): طول عمر داده ها را محدود می کند و بررسی می کند که یک داده قبل از حذف شدن از چند نقطه می گذرد.
بیشتر بخوانید: انواع VPN و بسترهای ارتباطی مورد استفاده
MPLS چیست؟ و در کجای لایههای شبکه قرار می گیرد و چه معایبی دارد؟
این پروتکل شبکه لایه ۲.۵ در نظر گرفته می شود. لایه ۲ از طریق LAN های ساده بسته های IP را حمل می کند. در صورتی که لایه ۳ از آدرس دهی در سطح اینترنت بهره می برد. برای بیان معایب MPLS می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- این پروتکل با یک هشدار بزرگ همراه است. موردی که درحال تبدیل شدن به یک مسئله فزاینده برای اکثر سازمان ها است، هزینه پهنای باند می باشد. هزینه این پروتکل بیشتر از SD_WAN است. این پروتکل همواره در تلاش است تا پیوند های جدیدی را اضافه کند.
- برای استفاده از این سرویس، باید آن را از شرکت های مخابراتی تهیه کنید. این امر بسیار گران تر از ارسال کردن ترافیک از طریق اینترنت است. امروزه به سختی می توانید یک ارائه دهنده خدمات MPLS تهیه کنید که قابلیت پوشش جهانی را داشته باشد.
MPLS چه مزایای دارد ؟
یکی از بهترین مزایای آن، توانایی بالای آن در ارائه بسته های مورد نظر به طور قابل اعتماد می باشد. این مزیت برای مشاغلی که به پروتکل هایی مانند دستکاپ مجازی و کنفرانس ویدئویی و…. متکی هستند، قابل توجه و عالی است؛ زیرا که این سیستم ها می توانند بدون از دست دادن سیگنال به کار خود ادامه دهند.
پیشنهادما: پروتکل (Protocol) چیست؟
چرا MPLS قابل اعتماد است؟
این پروتکل از روشی شبیه به روترها کار می کند و از برچسب های ارسال بسته کمک می گیرد و استفاده می کند. همانطور که گفتیم این برچسب ها نحوه و زمان دقیق ارسال داده ها را تعیین می کنند. هر بسته شامل برچسبی می شود که آن را با سایر ترافیک ها جدا کند. پیش بینی ترافیک یکی دیگر از مزایای این پروتکل است. زمانی که کاربران در حال استفاده از یک شبکه مشترک با تعداد زیادی برنامه پر تقاضا هستند، این مزیت می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. از دیگر مزایای استفاده از این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسان سازی مدیریت شبکه
- سرعت بخشیدن به جریان ترافیک شبکه
- انتخاب بهترین مسیر در جهت تعیین اولویت
- سریع و به صرفه و انعطاف پذیر
- امن ترین روش برای انتقال داده ها به شمار می رود.
- تقسیم بندی شبکه و کیفیت خدمات
همچنین بخوانید:میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد
چه زمانی از پروتکل MPLS استفاده کنیم ؟
این تکنولوژی هیچ استاندارد خاصی را محدود نکرده است و می توان برای بیشتر برنامه ها از آن استفاده کرد. بیشترین استفاده از این تکنولوژی، اتصال بخش های مختلف یک کسب و کار در موقعیت جغرافیایی متفاوت است. همانطور که می دانید در سازمان هایی که در نقاط مختلف شعبه های متفاوتی دارند، اطلاعات مربوطه باید به اشتراک گذاشته شود و همه افراد در جریان قرار بگیرند. این تکنولوژی موجب شده است که این موارد به آسانی انجام شود و داده های مورد نظر به هموار ترین شکل به مقصد برسند.
سخن پایانی در مورد MPLS چیست؟
شبکه های سنتی که مبتنی بر IP هستند. انتقال داده ها در آن ها به صورت نقطه نقطه صورت می گیرد. برای رسیدن به مقصد باید تمامی نقاط را به صورت پله پله طی کرد. اما پروتکل MPLS، برای هر بسته یک برچسبی در نظر گرفته است. و از طریق جدولی که مسیر ها در آن از پیش تعریف شده اند، ترافیک داده ها به مقصد ها هدایت می شوند. در صورت وجود هر گونه پرسش در این زمینه می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید