پادکست کاربرد پایتون در علوم داده
در این پادکست به موضوعات ذیل پرداخته ایم :
بررسی کاربرد پایتون در علوم داده .
علوم داده ( Data Science ) چیست !؟
داده کاوی ( Data Mining ) چیست ؟
کتابخانه های پایتون در زمینه ی داده کاوی ( Data Mining ) کدامند ؟
بررسی کتابخانه های Numpy ، Matplotlib و Pandas .
سلام به همگی . علی نوروزی ام . مدرس آکادمی دوران . متخصص و مدرس دوره های شبکه ، امنیت و برنامه نویسی . با یک پادکست دیگه در خدمتتون ، هستم .
این بار قصد داریم در مورد علوم داده و کاربرد پایتون توی اون صحبت کنیم .
پایتون یکی از زبانای برنامه نویسی سطح بالاست و چون به زبان انسان نزدیکه ، یادگیریش ساده ست . کدهایی که به زبان پایتون نوشته میشن قابلیت خواناییشون بالاس و این قابلیت باعث میشه کدهایی که یه developer یا توسعه دهنده می نویسه ، راحت توسط یک توسعه دهنده دیگه خونده بشه و یا حتی ترجمه بشه .
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان عمومی محسوب میشه و به یک زمینه خاص محدود نمیشه . یه جور دیگه بخوایم بگیم با یادگیریش میتونید توی حوزه های مختلف تکنولوژی و فناوری فعالیت داشته باشین و با یک تیر چند نشون بزنین .
یک برنامه نویس حرفه ای پایتون می تونه در هر حوزه ای وارد بشه و حرفی برای گفتن داشته باشه . اما بعضی از زبانا اینجوری نیستن و مخصوص یک زمینۀ خاصن ، و یا اگه هم بشه توی زمینه های دیگه ازشون استفاده کرد ، نمیشه انتظار قدرت چندانی از اونا داشت .
چند تا مثال از کاربردای پایتون رو بخوایم بهش اشاره کنیم ، کاربردش توی اینترنت و طراحی صفحات وب ، طراحی و ایجاد اپلیکیشن های موبایل ، کاربرد پایتون توی علم داده ، کاربردش توی هک و تست نفوذ ، استفاده در مراکز آموزشی جهت تدریس ، طراحی رابط های کاربری گرافیکی و ساخت بازی های رایانه ای است .
علم داده یا Data Science شامل نظریه ها و موضوعات مربوط به چند رشته ی علمی متفاوته که توش به کمک روش های علمی ، الگوریتم ها و فرایندهای مختلف ، تلاش می کنن تا از داده های ذخیره شدۀ سازمانا و مراکز با یه سری اهداف متفاوت استفاده بشه .
کاربرد زبان پایتون توی علم داده شامل یادگیری ماشین ، تحلیل داده ها و بصری سازی داده ها میشه . استفادش توی حوزه علم داده خیلی گستردس . به شکلی که در شرکت های فناوری و تکنولوژی ، زبان پایتون بیشترین تعداد درخواست کننده برای علم داده و یادگیری ماشین را داره .
افرادی که به علم داده و داده کاوی علاقه و گرایش دارن بهتره که یک زبان برنامه نویسی رو آموزش ببینن و مسلط بشن . یادگیری یک زبان برنامه نویسی در مبحث علم داده می تونه در زمینه شغلی هم خیلی مفید باشه و فرصت های شغلی زیادی رو برای افراد ایجاد کنه .
آمارهای گزارش شده در سایت IBM نشون دهنده اینه که کاربرد زبان پایتون به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای علم داده توی سال های اخیر ، بالاتر از بقیه زبان های برنامه نویسی بوده و زبان هایی چون جاوا و زبان R در رتبه های بعد از اون قرار دارن .
شاید بشه گفت دلیل این موضوع توی قدرت زبان پایتون توی پردازش داده ها و همچنین رشد و گسترش کتابخونه ها و ابزارهای کمکی تو زبان پایتونه . البته میتونه دلیلای دیگه ای هم داشته باشه مثل یادگیری آسون پایتون یا پشتیبانای قدرتمند توی پایتون .
زبان برنامه نویسی پایتون تو زمینه داده کاوی هم یکی از زبان های کاملا کاربردیه . برنامه نویسای زیادی به پایتون گرایش چرا ؟ چون کتابخونه هاش زیاده و دسترسی بهشون آسونه . پایتون برای داده کاوی هم کتابخونه های متنوعی داره .
ماژول Numpy که به صورت open source ه ، کارکردهای معمول و تکراری عددی که از پیش تعیین شده هستن رو در اختیار برنامه نویس قرار میده .
کتابخونه Matplotlib امکان بصری سازی و رسم کردن رو برای برنامه نویس فراهم می کنه .
Pandas که شامل ساختارهای اطلاعاتی سطح بالا و ابزارهایی برای طراحی به منظور انجام عملیات ساده و آنالیزیه .
البته تنها همین ماژول ها و کتابخونه ها نیستن و برای داده کاوی به کتابخونه های بیشتری نیازه .
و در نهایت اینکه ، پایتون رو یاد بگیرید و سعی کنید تسلط نسبتا خوبی روش داشته باشید ، چرا که توی حوزه های گسترده و متنوعی کاربردیه و بی شک تسلط روی اون ، شما رو نسبت به دیگران متمایز میکنه . برای یادگیری بیشتر میتونید در دوره های آموزشی مهندسی پایتون آکادمی دوران شرکت کنید ! امیدوارم هرجایی که هستین موفق باشین و حالتون عالی باشه . منتظر نظرات خوبتون هستم .
دیدگاهتان را بنویسید