سیسکو DevNet
سیسکو DevNet چیست؟
یکی از تغییرات دورههای آموزشی شرکت سیسکو در سالهای اخیر، معرفی یک مسیر آموزشی تازه با نام DevNet بود. این دوره که در سه سطح Associate، Specialist و Professional دستهبندی میشود، صرفا روی مهارت شبکه تمرکز ندارد و برای برنامهنویسان نیز مفید است؛ زیرا به آنها این امکان را میدهد که از طریق شبکه، با کمک برنامهنویسی بتوانند به شکل خودکار تجهیزات شبکه را پیکربندی و مدیریت کنند. طبق تعریف ارائه شده در وبسایت سیسکو Cisco DevNet یک برنامه آموزشی برای تسهیل کار برنامهنویسان و متخصصان شبکه در توسعه محصولات و سرویسهای جدید است.
سطوح Cisco DevNet
-
DevNet Associate
مناسب توسعهدهندگانی است که در توسعه و نگهداری برنامههای ساختهشده روی پلتفرمهای سیسکو، تجربه عملی دارند. بعد از این دوره شما در خصوص APIsها، پلتفرمهای سیسکو و نحوه کار با برنامهها اطلاعات کافی خواهید داشت.
-
DevNet Specialist
توسعهدهندگانی که ۳ تا ۵ سال تجربه کار در زمینه توسعه برنامه، زیرساخت، اجرای عملیات و ایمنسازی را دارند میتوانند با این سطح در خصوص موارد زیر تخصص کسب کنند.
- Software specialist: Core, DevOps, IoT, Webex
- Automation specialist: Collaboration Automation, Data Center Automation,
- Enterprise Automation, Security Automation, Service Provider Automation
-
DevNet Professional
مناسب توسعهدهندگانی است که ۳ تا ۵ سال در زمینه ساخت و اجرای برنامههای ساختهشده روی پلتفرمهای سیسکو تجربه کاری دارند.
البته لازم به ذکر است که در سایت سیسکو یک سطح نهایی با نام DevNet Expert نیز وجود دارد که در آينده به این برنامه آموزشی افزوده خواهد شد.
ویژگیهای دوره DevNet
در خصوص ویژگیهای مسیر آموزشی DevNet میتوان به ۴ مورد زیر اشاره کرد:
- شروع مسیر ساده و آسان است.
- این دوره آموزشی صرفا برای توسعهدهندگان نیست و هم برای برنامهنویسان و هم متخصصان شبکه مناسب است.
- به همه محصولات سیسکو مرتبط است.
- آینده شغلی متخصصین شبکه را ارتقا میدهد.
استفاده از DevNet چه مزایایی دارد؟
مزایای استفاده از DevNet فراوان است؛ در این میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان پیادهسازی هر سناریویی در تکنولوژیهای ACI و پلتفرم APIC
- کسب بالاترین میزان یکپارچگی محصولات امنیتی
- پیادهسازی راهکارهای زیاد برای خودکارسازی دیتاسنترها بدون هیچ مشکلی
- امکان توسعه محصولات مدنظر با توجه به نیاز سازمان و با استفاده از راهکارهای Open Source
- توسعه راهکارهای سازمان با محصولات و نوآوریهای جدید VMware، سیسکو، حوزههای IoT و Cloud
- ایجاد یکپارچگی حداکثری در میان تجهیزات شبکه سیسکو و پلتفرم DNA Center
- آشنایی با دیتافرمتهای جدید
- امکان استفاده از راهکارهای مختلف مانند خودکارسازی، یکپارچگی و یا گزارشگیری در VoIP
- امکان دسترسی به بینهایت APIsهای پلتفرمهای سختافزاری شبکه
- راهاندازی و پشتیبانی هرگونه جریان ترافیکی در حداقل زمان با استفاده از تکنولوژیهای SD-WAN و SD-Access
چرا مهندسان شبکه به مفاهیم برنامهنویسی و برنامهنویسان به مفاهیم شبکه نیاز دارند؟
برنامهنویسی به تسهیل و تسریع فرایند ساخت و استفاده از ابزارها و روشهای کارآمد و خودکارسازی امور تکراری کمک میکند. مهندسان شبکه با یادگیری این مهارت میتوانند امور شبکه را با برنامهنویسی انجام دهند و به نتایج دلخواه خود دست یابند. برای مثال مهندسان شبکه میتوانند از ابزارهایی مانند Ansible، pyATS یا BatFish استفاده کنند.
در حقیقت آنچه که باعث خلق این مسیر تازه شده؛ دشواریها و چالشهای متخصصان شبکه در روند طراحی، راهاندازی و مدیریت مانیتورینگ شبکه بوده است. بر همین اساس برای هموار شدن این عملیاتها مهندسان شبکه به تکنولوژیهای جدید و مهارتهایی همچون برنامهنویسی نیاز دارند.
در گذشته زمان بسیاری از متخصصان شبکه صرف پشتیبانی و انجام فعالیتهای عمومی میشد زیرا آنها وظیفه نگهداری، ایمنسازی و عملیاتی نمودن جریان ترافیکی مشترکین به سمت سرویسها را به عهده داشتند. در این میان مشکلات متعددی نیز مانند کمبود زمان یا اضطراب قطعی سرویس وجود داشت. همه این مسائل موجب شد که به نیاز متخصصان شبکه برای آشنایی با سرویسهای ابری، برنامهنویسی و تکنولوژیهای روز توجه شود.
در حقیقت متخصصان شبکه در برنامهنویسی مهارتهای اندکی داشتند که به TCL و Scriptsها محدود بود؛ آنها مهارت لایههای ۲،۳ و ۴ شبکه را داشتند اما در لایههای بالاتر دچار کمبود بودند. بر همین اساس برای دستیابی به اهداف و مزایای پلتفرمهای جدید، کاهش زمان راهاندازی و سرویسدهی و خودکارسازی فرآیندهای پشتیبانی شبکه به مفاهیم تازه و آموزش بیشتر نیاز پیدا کردند.
از سوی دیگر برنامهنویسان نیز باید با جریان ترافیکی، پلتفرمها، نیازمندیهای دریافتکنندههای سرویسهای شبکه و سایر موضوعات مرتبط با شبکه آشنا باشند تا بتوانند توسعه و یکپارچگی میان پلتفرمها را محقق سازند.
DevNetOps چیست؟
به استفاده و اجرای اصول و مفاهیم DevOps برای امور عملیاتی شبکه، DevNetOps میگویند. یکی از اصول مهم DevOps در جایی است که چرخههای برنامهریزی، ساخت و آزمایش به صورت طولانی و در مراحل متوالی انجام میشود. بر طبق DevOps با استقرارهای کوچک اما مکرر میتوان سرعت عملیاتی را افزایش و کیفیت کار را بهبود داد. علاوه بر این میتوان به نقش DevOps در Site Reliability Engineer (SRE) اشاره کرد و به همین شکل DevNetOps با نقش Network Reliability Engineer (NRE) پیادهسازی میشود. DevNetOps مزایای متعددی دارد که در این میان میتوان به کاهش استرش استقرار برای مهندسان، ادغام سریعتر سیستمهای فروش، کاهش فاصله میان زمان فروش بازار و زمان استقرار اپراتور و افزایش کارایی و بهبود عملکرد تیمها اشاره کرد.
سخن نهایی
در این مطلب با سیسکو DevNet آشنا شدیم. این برنامه بسیار مهم است و آشنایی با آن میتواند موجب تسهیل و تسریع امور سازمانها شود. فراموش نکنید که اگر به مباحث مختلف IT علاقه دارید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالب و مقالات کاربردی بلاگ دوران آکادمی را مطالعه کنید. علاوه بر این، میتوانید برای ارتقای موقعیت شغلی و کسب دانش و مهارت در زمینه IT در دورههای آموزشی تخصصی و حرفهای دوران آکادمی شرکت کنید و با کمک اساتید داخلی و خارجی و متخصصان بینالمللی، آینده حرفهای خود را تغییر دهید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
هرآنچه که لازم است در مورد شبکه بی سیم و امنیت آن بدانیم!
11 بازدید
-
راهنمای آزمون بین المللی سیسکو و مایکروسافت
33 بازدید
-
پروتکل STP چیست؟ کاملترین معرفی Spanning Tree سیسکو
653 بازدید
-
گواهینامه CCNP Security سیسکو چیست؟
54 بازدید
-
دوره آموزش CCNP Security | SNCF
40 بازدید
-
کانفیگ DNS در سرور میکروتیک
54 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید