پادکست بررسی و مقایسه زبان های پایتون و جاوا
در این پادکست به موضوعات ذیل پرداخته ایم :
مقایسه زبان های برنامه نویسی جاوا ( Java ) و پایتون ( Python )
بررسی معیارهای انتخاب یک زبان برای برنامه نویسی
بررسی ویژگی های جاوا ( Java )
بررسی ویژگی های پایتون ( Python )
سلام به همگی. علی نوروزی ام . مدرس آکادمی دوران . متخصص و مدرس حوزه های شبکه، امنیت و برنامه نویسی. با یک پادکست دیگه در خدمتتون، هستم .
قصد داریم زبان های پایتون و جاوا رو بررسی کنیم و در مورد اینکه این 2 با هم چه فرقایی دارن صحبت کنیم .
زبانهای برنامه نویسی از بخشهای بنیادی علوم کامپیوترن و هر برنامه نویس باید حداقل به یه زبان برنامه نویسی مسلط باشه .
انتخاب کردن زبان مناسب برای برنامه نویسی بعضی وقتا گیج کننده ست ، اگر بخوایم محبوبیت رو ملاک انتخابمون قرار بدیم ، جاوا و پایتون جزو پرطرفدارترین و رایجترین زبانها هستن . برخلاف جاوا که قبلا هم جزو زبانهای مطرح برنامه نویسی بود ، زبان پایتون در چند سال اخیر تونسته با پیشرفتهای چشمگیر خودش به جمع زبانهای پرطرفدار وارد بشه .
به نظر میرسه که زبان پایتون و جاوا هر دو کاملن و میشه با اونا هر کاری انجام داد ، اما باید بدونیم که تفاوتهای کلیدی بین اونها وجود داره ، و این تفاوتها میتونه مبنای انتخاب شما قرار بگیره .
جاوا یک زبان برنامه نویسی کاملا شی گرا و استاتیکه که شباهت زیادی به زبان C++ داره و در سال 1995 معرفی شده ، شعار این زبان (یکبار بنویس و هر جا اجرا کن) بوده و هست ، در واقع جاوا جوری طراحی شده تا روی هر پلتفرم و دستگاهی قابل اجرا باشه این قابلیت بر اساس ماشین مجازی جاوا انجام پذیر میشه .
پایتون یک زبان شی گرا ، پویا ، اسکریپتی و سطح بالائه که توسعه اون در کشور هلند در یک موسسه تحقیقاتی انجام شده . هدف اصلی طراحی این زبان ، خوانایی و سادگی بالاتر و کوتاهی برنامههای نوشته شده ست .
پروژه پایتون یه برنامه آزاد و open source ه . پایتون برای شروع کار خیلی مناسبه و با توجه به کدهای دستوری کوتاهی که داره به کار شما سرعت میده ، برای استفاده از پایتون فقط کافیه تا یکم با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشین .
میگن پایتون یه زبان پویاست . این یعنی چی ؟ یعنی زمانی که شما برنامه نویسی میکنی نیاز نیست تا نوع متغیرها رو تعیین کنی . نوع متغیرهارو خود زبان وقتی که داره کد رو اجرا میکنه تشخیص میده . این قابلیت باعث شده تا فرم نگارش پایتون خیلی شبیه به زبان انگلیسی باشه ، علاوه بر این در پایتون نیاز به استفاده از براکتها نیست . اینا همش کنار هم باعث میشه که یادگیری پایتون برای افراد مبتدی آسون تر بشه .
به نظر میرسه که تفاوت زیادی بین حقوق و تعداد مشاغل برای زبان پایتون و جاوا وجود نداره . هر دوشون مشهورن . واینکه تا به حال هیچ مقایسه دقیقی در این زمینه انجام نشده . با این حال شما اگر توانایی کار با هر کدوم از زبانهای پایتون و جاوا را داشته باشین میتونید کار خودتون رو به عنوان توسعه دهنده ( Developer ) شروع کنین و خیالتون راحت باشه که مشکلی در زمینه شغل و حقوقتون نخواهید داشت .
اگر به تازگی میخواید برنامه نویسی رو شروع کنین و آسون بودنش براتون مهمه بهتره از زبان پایتون شروع کنین . هم آسونه و هم بسیار شبیه زبان انگلیسیه . و اینکه بسیاری از دانشگاهها در سراسر دنیا در رشتههای مختلف اون رو آموزش میدن و از اون استفاده میکنن .
و در نهایت اینکه ، پایتون رو یاد بگیرید و سعی کنید تسلط نسبتا خوبی روش داشته باشید ، چرا که توی حوزه های گسترده و متنوعی کاربردیه و بی شک تسلط روی اون ، شما رو نسبت به دیگران متمایز میکنه . برای یادگیری بیشتر میتونید در دوره های مهندسی پایتون آکادمی دوران شرکت کنید ! امیدوارم هرجایی که هستین موفق باشین و حالتون عالی باشه . منتظر نظرات خوبتون هستم .
دیدگاهتان را بنویسید